diumenge, 28 de setembre del 2014

Mousse de xocolata

Aquesta és la primera recepta que vaig fer amb la Kitchen Aid!. 

La vaig triar perquè (a part de què sempre ve de gust una bona mousse de xocolata...) per fer-la s’han de batre rovells d’ou amb sucre, muntar clares i muntar nata. I em va semblar que seria una bona manera de provar la meva nova "joguina" i veure si el resultat era gaire diferent a quan feia totes aquestes "operacions" amb la batedora de varetes. 

I la veritat és que sí!.  A part del tema de la rapidesa  (es fa tot molt més de pressa) i la comoditat (no has d’estar aguantant tota l’estona la batedora ni anar-la movent pel recipient...) els ous queden molt més esponjosos i la nata i les clares molt més fortes. 

Va quedar una mousse amb un gust igual de bo que les que havia fet fins aleshores, però molt més consistent. En resum, molt millor!. 

Com a conseqüència, ara la meva estimada batedora de varetes treballa molt menys: quan he de muntar clares, o nata... faig servir la KA!. 

Aquí us poso la recepta per si la voleu provar...







dilluns, 15 de setembre del 2014

Tatin d'albergínies amb sobrassada


Després del parèntesi de les vacances torno a reprendre el blog!. 

No he penjat receptes des de fa dies però he seguit cuinant i provant plats nous, i també fent variacions d’algunes receptes... La veritat és que tinc força coses pendents de penjar, però ara no tinc massa temps per dedicar-hi i se m’està acumulant la feina!.

Una de les receptes que he provat aquests dies, aprofitant que estem en temporada d’albergínies, és aquesta tatin. La recepta original, que em va passar la meva amiga Maria Dolors, es fa amb tomàquets secs, però jo no en tenia i se’m va acudir fer-la amb sobrassada. Va quedar una combinació boníssima!. 

La pasta brisa la vaig fer jo (es fa en un moment, ja ho he comentat altres vegades), però si no la volem fer (o no la podem fer) podem utilitzar una làmina de la que venen feta.

És una recepta que ens pot servir tant de primer plat en un àpat “normal” com per fer un dinar o un sopar informal. Tant se val, perquè si us agraden les albergínies... l’heu de provar!