dissabte, 25 de juny de 2016

Medalló de vedella farcit


Aquesta recepta la vaig veure a la revista Cuina. És de la Carme Ruscalleda, i des del primer moment vaig decidir que l’havia de fer... La recepta de la Carme és amb el tall que es pela, però jo la vaig fer amb el medalló. M’agraden els dos, però el medalló és més gustós. 

De vegades faig el tall que es pela o el medalló arrebossats, però mai els havia fet farcits. 

Així que l’altre dia vaig anar a veure a la Neus, la meva carnissera, (hauria d’haver posat carneussera, perquè ella diu que la seva botiga no és una carnisseria, sinó una carneusseria, je je...) a comprar-li un medalló de vedella. Li vaig demanar que me l’obrís com un llibre i  m’hi vaig posar... 

No el vaig  fer exactament com la Carme, sinó que el vaig rostir tal com jo faig els rostits habitualment.   

Em vàrem tenir per dues menjades: una en calent, amb la salsa del rostit, i una altra fred acompanyat d’una bona amanida. Us puc assegurar que de les dues maneres està boníssim... El penso repetir ben aviat!





dimecres, 1 de juny de 2016

Pastís-mousse de maduixots


Aprofitant que tenia maduixots a la nevera, se’m va acudir que podia fer una mousse lleugera (i ràpida), amb llet evaporada...

La meva idea era fer-ne un parell de copes, com quan faig la de llimona o de xocolata, i vaig posar a muntar 250 g de llet mentre trinxava els maduixots...

El que no vaig preveure és la quantitat del puré de maduixots que em sortiria... suficient per fer 4 o 5 copes de mousse un cop barrejat amb la llet!. O sigui que vaig decidir que potser era millor canviar de plans i fer un pastís, afegint gelatina a la barreja (per donar-li consistència) i fent una base de galetes.

Aquí el teniu!. La veritat és que va quedar molt bo...