Aquesta
recepta se’m va acudir un dia que havia fet una mica de crema catalana i tenia 2 clares
sobrants. Anava a fer unes llengües de gat dolces per aprofitar-les, i aleshores
vaig pensar que amb la mateixa recepta, canviant el sucre per formatge ralltat,
sortirien unes galetes de formatge lleugeres i la mar de bones...
Vaig decidir provar-ho, i la veritat és que van quedar molt bé!.
A més, són molt fàcils i ràpides de fer, que també és important...
Ja tinc una altra opció per aprofitar clares... i per als pica-pica!.
Vaig decidir provar-ho, i la veritat és que van quedar molt bé!.
A més, són molt fàcils i ràpides de fer, que també és important...
Ja tinc una altra opció per aprofitar clares... i per als pica-pica!.
Ingredients: 2 clares
62 g mantega i/o margarina (jo vaig posar meitat i meitat)
60 g formatge ratllat grana padano (o el que tinguem)
62 g farina
Un polsim de llevat en pols
Elaboració:
62 g mantega i/o margarina (jo vaig posar meitat i meitat)
60 g formatge ratllat grana padano (o el que tinguem)
62 g farina
Un polsim de llevat en pols
Elaboració:
Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.
Afegim el llevat a la farina.
Folrem una safat de forn amb paper vegetal.
Batem la mantega fins que quedi com una crema crema.
Afegim el formatge ratllat i seguim barrejant fins que ens quedi ben integrat.
Aleshores afegim les clares sense muntar i ho barregem bé.
(jo ho vaig fer amb la KA, amb l’accessori pala, però ho podem fer a ma o bé amb la batedora de varetes).
Aleshores afegim les clares sense muntar i ho barregem bé.
(jo ho vaig fer amb la KA, amb l’accessori pala, però ho podem fer a ma o bé amb la batedora de varetes).
Afegim a poc a poc la farina tamissada,
barrejant amb cura amb una llengua o una espàtula fins que ens quedi una mescla
homogènia.
Posem la pasta en una mànega
pastissera amb broquet llis o arrissat (és indiferent, perquè quan s’escalfi la
massa perdrà el dibuix) i formem unes tires d’uns 8 cm damunt de la safata de
forn.
Empolsinem amb una mica de formatge ratllat.
Ho posem al forn de 10 a 15 minuts, fins que veiem que estan daurades.
Les deixem refredar i ja ens les podem menjar!
Empolsinem amb una mica de formatge ratllat.
Ho posem al forn de 10 a 15 minuts, fins que veiem que estan daurades.
Les deixem refredar i ja ens les podem menjar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada