Pàgines

dilluns, 11 de maig del 2020

Xampinyons farcits de pernil

Havia mejat algunes vegades xampinyons farcits, però no havia fet mai. Així que quan l’altre dia vaig veure uns xampinyons molt grossos a la verduleria, vaig pensar que podia aprofitar per fer-ne. 

És una recepta que ens pot servir tant de primer plat com per a un pica-pica, i la podem tenir preparada amb antelació i coure els xampinyons al darrer moment.
Aquests els vaig fer amb pernil, però els podem farcir amb el que se’ns acudeixi: botifarra negra, tonyina, bacallà... Queden bons de totes maneres!









Ingredients:    8 xampinyons grossos
                        2 cullerades de farina
                        500 ml de llet
                        1 ceba petita
                        50 g de pernil salat
                        farina de galeta
                        sal
                        pebre negre
                        nou moscada 






 
Elaboració:

Netegem els xampinyons i els hi treiem el peu. 

Deixem els barrets cap per avall a una escorredora i tallem els peus a trossets petits.

Tallem la ceba ben petita.

Tallem el pernil a trossets petits o bé el trinxem amb la picadora.

Posem la ceba a un caçó amb oli al foc i la sofregim a poc a poc. 



  

Quan estigui transparent, afegim els peus dels xampinyons, ho barregem bé i deixem que es cogui tot junt. 


Un cop cuit, hi tirem el pernil i hi donem un parell de voltes.




Afegim la farina. Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts. 

Afegim la llet a poc a poc, mentre seguim remenant, i ho coem fins que veiem que s’espesseix. 

Posem sal, pebre negre i nou moscada ratllada i ho remenem bé. 

Ho tastem per veure si ens ha quedat bé de sal. 






Ho deixem refredar.

Encenem el forn a 200ºC.

Untem una una safata que pugui anar al forn amb una mica d’oli i hi posem els barrets dels xampinyons amb la part buida de cara amunt. 





Els salem. 

Els farcim amb la beixamel de pernil (els omplim més o menys, segons el nostre gust…).  






Els empolsinem amb la farina de galeta 




 
i els posem al forn uns 20’, fins que feiem que els xampinyons estan cuits.


I ja els tenim a punt!.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada