dissabte, 5 de juliol de 2014

Coca de tomàquet i ceba


Aquesta és la primera recepta d’una massa que he fet amb la KitchenAid

Volia provar amb alguna cosa que no fos gaire complicada, per anar-li trobant el punt, i vaig pensar en aquesta coca que ja havia fet alguna altra vegada (però amasant a mà, és clar). És una mena de “mix” entre una coca mallorquina i una pissaladière

He fet la coca amb la base de la mallorquina, amb les verdures tallades i en cru, i després hi he afegit uns filets d’anxova i unes olives negres. 

...I en poca estona hem tingut un sopar de luxe!




Ingredients:

    Per a la base: 50 grs de llard
                         50 grs d'oli d'oliva
                         100 ml d'aigua
                         300 grs de farina
                         15 grs de llevat fresc (o 1 sobre de llevat sec de flequer)
                         Sal

Per al farcit:  1 o 2 tomàquets (de cor de bou o de pera, que no facin gaire suc)
                    1 ceba
                    6 filets d’anxova 
                    Olives negres
                    Alfàbrega (jo l’he posat fresca, però també la podem posar seca)
                    Sal
                    Oli d'oliva



Preparació:


Treiem el llard de la nevera una estona abans perquè s'estovi.

Desfem el llevat amb una mica d’aigua. (Si fem servir llevat sec, no cal. El podem barrejar directament amb la farina).

Barregem bé el llard amb l’oli. Hi afegim el llevat i la resta de l’aigua. Ho remenem bé.

Hi afegim la farina i la sal. Ho barregem amb una espàtula fins que estiguin tots els ingredients integrats i després ho amassem a mà o amb l’amassadora (jo ho he fet amb la KA!) fins que ens quedi una massa llisa. 

Fem una bola i la deixem reposar en un bol, tapada, fins que hagi doblat el volum (de ½ hora a ¾).

Encenem el forn a 200 ºC. 

Extenem la massa amb el corró, deixant-la ben fina. 

Folrem la safata del forn amb paper vegetal i hi posem la làmina de massa.

Rentem bé els tomàquets i els tallem a rodanxes no massa primes. Els salem.

Pelem  la ceba i la tallem en juliana. La salem.

Tallem l’alfàbrega a trossets ben petits, amb el ganivet o amb unes tisores.

Repartim els talls de tomàquet i la ceba per sobre la coca. Tirem una mica d’oli per sobre i ho empolsinem amb l’alfàbrega.

Repartim els filets d’anxova i les olives per sobre les verdures.




Posem la coca al forn durant fins que estigui cuita (de 20' a 1/2 hora, segons el forn).

La deixem refredar una mica... I a menjar!!!.






 

4 comentaris:

  1. Aquestes coques passen sense gana! I el que més m'agrada? Que es pot menjar tan freda com calenta!

    ResponElimina
  2. Ooohhhhh, quina coca, noia! Té molt bona pinta!!!!

    ResponElimina
  3. Quina coca més bona Marta! Aquesta massa amb llard ha de ser boníssima, i amb aquest farcit amb verdures i olives... de luxe! Un petó!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  4. Una coca deliciosa per un bon sopar d'estiu. Per cert, passa't pel meu blog: hi tens un regalet. Petons.
    mansanesinopomes.blogspot.com

    ResponElimina