Aquesta
recepta la vaig veure al blog lesreceptesquemagraden
i em va agradar, així que me la vaig guardar per fer-la en algun
moment...
A casa ens agrada molt el carbassó i a l’estiu en faig tot sovint: en truita, farcit, o arrebossat per acompanyar algun plat de carn o peix. Pero l'altre dia vaig decidir fer alguna cosa nova i vaig fer aquests bastonets. La veritat és que van quedar molt bons!.
Els podem fer d’aperitiu, d’acompanyament d’un segon plat, per a un pica-pica o fins i tot de primer plat, si en fem suficient quantitat. És una manera diferent de menjar el carbassó.
A més, i això sempre és interessant, és fàcil i força ràpid de fer!.
A casa ens agrada molt el carbassó i a l’estiu en faig tot sovint: en truita, farcit, o arrebossat per acompanyar algun plat de carn o peix. Pero l'altre dia vaig decidir fer alguna cosa nova i vaig fer aquests bastonets. La veritat és que van quedar molt bons!.
Els podem fer d’aperitiu, d’acompanyament d’un segon plat, per a un pica-pica o fins i tot de primer plat, si en fem suficient quantitat. És una manera diferent de menjar el carbassó.
A més, i això sempre és interessant, és fàcil i força ràpid de fer!.
Ingredients: carbassons
formatge grana padano ratllat (o qualsevol formatge amb gust una
mica intens)
farigola seca
orenga seca
alfàbrega seca
all
sal i pebre negre
oli d'oliva
(la quantitat dels diferents ingredients dependrà de la quantitat de carbassó que vulguem fer)
Elaboració:
Encenem el forn a 200ºC.
Rentem els carbassons.
Els tallem al llarg i tallem cada meitat formant bastonets. (Si el carbassó no és molt petit, el podem tallar per la meitat perquè els bastonets no ens quedin massa llargs).
A un plat pla barregem bé el formatge, les herbes, l’all trinxat, la sal i el pebre negre.
Folrem la safata del forn amb paper vegetal.
Untem els bastonets de carbassó amb oli d’oliva amb les mans i els passem per la barreja de formatge i herbes aromàtiques perquè quedin ben impregnats.
Els anem posant a la safata, un al costat de l’altre sense que es toquin.
Els coem al forn de 15 a 20 minuts, fins que veiem que estiguin cuits (o podem comprovar punxant amb un escuradents).
Aleshores encenem el gratinador i els deixem de 3 a 5’, fins que veiem que estan daurats.
Treiem la safata del forn i els deixem refredar una mica.
I ja els tenim a punt!.
formatge grana padano ratllat (o qualsevol formatge amb gust una
mica intens)
farigola seca
orenga seca
alfàbrega seca
all
sal i pebre negre
oli d'oliva
(la quantitat dels diferents ingredients dependrà de la quantitat de carbassó que vulguem fer)
Elaboració:
Encenem el forn a 200ºC.
Rentem els carbassons.
Els tallem al llarg i tallem cada meitat formant bastonets. (Si el carbassó no és molt petit, el podem tallar per la meitat perquè els bastonets no ens quedin massa llargs).
A un plat pla barregem bé el formatge, les herbes, l’all trinxat, la sal i el pebre negre.
Folrem la safata del forn amb paper vegetal.
Untem els bastonets de carbassó amb oli d’oliva amb les mans i els passem per la barreja de formatge i herbes aromàtiques perquè quedin ben impregnats.
Els anem posant a la safata, un al costat de l’altre sense que es toquin.
Els coem al forn de 15 a 20 minuts, fins que veiem que estiguin cuits (o podem comprovar punxant amb un escuradents).
Aleshores encenem el gratinador i els deixem de 3 a 5’, fins que veiem que estan daurats.
Treiem la safata del forn i els deixem refredar una mica.
I ja els tenim a punt!.
boníssims! :-)
ResponElimina