dissabte, 21 de juliol del 2018

Bastonets de carbassó


Aquesta recepta la vaig veure al blog lesreceptesquemagraden i em va agradar, així que me la vaig guardar per fer-la en algun moment...

A casa ens agrada molt el carbassó i a l’estiu en faig tot sovint: en truita, farcit, o arrebossat per acompanyar algun plat de carn o peix.  Pero l'altre dia vaig decidir fer alguna cosa nova i vaig fer aquests bastonets. La veritat és que van quedar molt bons!. 

Els podem fer d’aperitiu, d’acompanyament d’un segon plat, per a un pica-pica o fins i tot de primer plat, si en fem suficient quantitat. És una manera diferent de menjar el carbassó. 

A més, i això sempre és interessant, és fàcil i força ràpid de fer!.





Ingredients:   carbassons
                       formatge grana padano ratllat (o qualsevol formatge amb gust una
                       mica intens)
                       farigola seca
                       orenga seca
                       alfàbrega seca
                       all
                       sal i pebre negre
                       oli d'oliva

(la quantitat dels diferents ingredients dependrà de la quantitat de carbassó que vulguem fer) 



Elaboració:

Encenem el forn a 200ºC.

Rentem els carbassons. 

Els tallem al llarg i tallem cada meitat formant bastonets. (Si el carbassó no és molt petit, el podem tallar per la meitat perquè els bastonets no ens quedin massa llargs).





A un plat pla barregem bé el formatge, les herbes, l’all trinxat, la sal i el pebre negre.

Folrem la safata del forn amb paper vegetal.

Untem els bastonets de carbassó amb oli d’oliva amb les mans i els passem per la barreja de formatge i herbes aromàtiques perquè quedin ben impregnats. 

Els anem posant a la safata, un al costat de l’altre sense que es toquin.

 




Els coem al forn de 15 a 20 minuts, fins que veiem que estiguin cuits (o podem comprovar punxant amb un escuradents). 

Aleshores encenem el gratinador i els deixem de 3 a 5’, fins que veiem que estan daurats.

Treiem la safata del forn i els deixem refredar una mica. 




I ja els tenim a punt!.







1 comentari: