Després
de més de dos mesos desapareguda per culpa de la feina, ja torno a ser aquí!.
Això de treballar per a un mateix té aquestes coses: de vegades tens molt poca feina (o gens) però d’altres se t’ajunten unes quantes coses... i no estan els temps per dir que no a res!.
Malgrat tot he seguit cuinant i provant noves receptes, però després de passar-me tot el dia davant de l’ordinador dibuixant mapes i redactant informes, no em quedaven ganes (ni temps) de preparar i penjar entrades al blog. O sigui que tinc força feina pendent... i espero posar-me al dia aviat!.
La recepta que us poso és un d’aquells plats que forma part del receptari tradicional de la meva família. A casa el coneixem com a “llomillo amb ametlles”, i és un clàssic: el feia la meva àvia, després la meva mare, i ara els meus germans i jo...
És un plat senzill de fer però amb un resultat espectacular, tant pel que fa a la vista com pel que fa al gust. M’ha semblat que era una bona manera de reprendre el blog i de desitjar-vos molt bon any a tothom!
Això de treballar per a un mateix té aquestes coses: de vegades tens molt poca feina (o gens) però d’altres se t’ajunten unes quantes coses... i no estan els temps per dir que no a res!.
Malgrat tot he seguit cuinant i provant noves receptes, però després de passar-me tot el dia davant de l’ordinador dibuixant mapes i redactant informes, no em quedaven ganes (ni temps) de preparar i penjar entrades al blog. O sigui que tinc força feina pendent... i espero posar-me al dia aviat!.
La recepta que us poso és un d’aquells plats que forma part del receptari tradicional de la meva família. A casa el coneixem com a “llomillo amb ametlles”, i és un clàssic: el feia la meva àvia, després la meva mare, i ara els meus germans i jo...
És un plat senzill de fer però amb un resultat espectacular, tant pel que fa a la vista com pel que fa al gust. M’ha semblat que era una bona manera de reprendre el blog i de desitjar-vos molt bon any a tothom!
Ingredients: Llomillo
(en un tros)
Pernil salat (si és ibèric, quedarà més bo)
2 ous
1 l de llet sencera
1 brick petit
de crema de llet (18% MG)
50-80 g d'ametlles torrades
sal i pebre negre
Aquest plat és millor fer-lo d’un dia per l’altre,
perquè així ens assegurem de què el llomillo està ben fred a l’hora de
tallar-lo...
Elaboració:
Comprem el
llomillo en un tros i demanem que ens l’obrin de dalt a baix, perquè quedi com
si fos un llibre.
Fem els ous durs. Quan estiguin freds, els pelem i els tallem
a rodanxes.
Salem i emprebrem el llomillo per fora. L’obrim i també el salem i
empebrem per dins.
Cargolem els talls de pernil i els posem fent dues tires de
dalt a baix, una a cada costat. Entre les dues tires de pernil, repartim l’ou
dur.
Tanquem el llomillo i el lliguem amb un cordill.
A una cassola grossa, posem
una mica d’oli d’oliva (no gaire). Quan estigui calent, hi posem el llomillo i
el marquem pels dos costats.
Afegim la llet i la crema de llet, ho barregem bé i ho posem a coure a foc lent.
Ha de coure al voltant d’1 hora. Anirem tombant el llomillo cada quart d’hora
(aproximadament), perquè es cogui bé per totes bandes.
Mentrestant, pelem les
ametlles i les piquem al morter. Ho fem així i no amb la picadora perquè no volem
que ens quedin com una pasta.
Quan faci una mitja hora que tenim el llomillo al
foc, afegim les ametlles i una mica de sal i pebre i ho barregem bé.
Un cop el llomillo estigui cuit,
apaguem el foc i el deixem refredar a la mateixa cassola.
Si ens volem assegurar
que està cuit, el punxem amb un escuradents: si surt un líquid blanquinós, ja està cuit. Si el líquid
és vermellós, encara és cru.
Quan el llomillo estigui fred (és millor fer-lo d’un
dia per l’altre), el treiem de la cassola i retirem el cordill.
El tallem a
rodanxes ben primes amb un ganivet ben esmolat (jo faig servir el ganivet del
pernil). Hem de tallar-lo amb cura, per evitar que se’ns obrin els talls pel
costat.
Posem altre cop la cassola al foc per escalfar la salsa. La tastem per
si cal rectificar-la de sal.
Afegim els talls de llomillo i ho escalfem tot
junt uns minuts, sacsejant la cassola amb suavitat perquè no se’ns obr¡n.
Si ho
preferim, podem escalfar els talls de llomillo uns minuts al microones i servir
la salsa a part.
Tant si ho fem d’una manera com de l’altra, està boníssim!
Un retorn amb una recepta deliciosa. Molt bon any 2015. Una abraçada.
ResponEliminaGràcies Chus,
EliminaBon any!
Que bo! Se'm fa la boca aigua! Aprofito per desitjar-te un molt feliç any 2015! Molts petons!
ResponEliminaMoltes gràcies Pilar.
EliminaBon any!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaBona tornada Marta! Aprofito per desitjarte molt bon any!
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Concha.
EliminaBon any!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina