dissabte, 2 de maig de 2015

Quiche d'alls tendres i espàrrecs de marge


Fa uns dies vaig comprar un manat d’alls tendres amb la intenció de fer-ne una truita per sopar. Finalment no la vaig fer, i els alls es van quedar al calaix de la nevera...

També havia collit un grapadet d’espàrrecs de marge (probablement els darrers de la temporada!), però no n’hi havia prou per a una truita. 

Aleshores vaig pensar que podia ajuntar les dues coses. I en lloc d’una truita, finalment vaig decidir fer una quiche...




 
Boníssima!!!


Ingredients: 

Per a la pasta brisa:   150 g de farina
                                75g de margarina
                                3 cullerades d’aigua
                                un pessic de sal 
(amb aquestes quantitats ens sortirà massa per folrar un motlle de 22 cm de diàmetre)

Per al farciment:        un manat d’alls tendres 
                                un grapat d’espàrrecs de marge
                                2 ous
                                2 gots de llet evaporada 
                                (podem posar llet normal o crema de llet)
                                sal, pebre negre i nou moscada



Preparació:



Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.

Primer de tot fem la pasta brisa (podem fer servir la que venen feta al súper, però és fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena!). 

La deixem reposar uns 10’ a la nevera.
 
Untem o folrem un motlle amb paper de forn de tarta o de pastís que sigui desmuntable. 

Posem una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut d’un corró, fins deixar-la com una làmina fina. La posem al motlle, de manera que cobreixi tot el fons i els laterals.  

Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim amb més paper de forn i hi posem un bon grapat de cigrons o mongetes seques perquè la massa no s’infli. Ho posem a coure al forn uns 8 o 10’. Passat aquest temps, la treiem del forn i la reservem. (Si la massa se’ns ha inflat una mica, la fem baixar apretant amb el palmell de la mà).






 
Mentrestant preparem el farciment:

Pelem els alls i els tallem a trossets. 











Els fregim a una paella amb oli a foc lent. 




Quan estiguin cuits, els aboquem a un colador perquè s’escorri l’oli. Els salem.

Tallem els espàrrecs a trossos, aprofitant només la part tendra. Els fregim a la mateixa paella i amb el mateix oli on hem fregit els alls. 






Quan estiguin cuits, els aboquem a un colador perquè s’escorri l’oli. Els salem.

Batem els ous en un bol gros o una enciamera (jo ho faig amb la batedora de varetes i així queden molt escumosos). Hi afegim la llet evaporada, sal, pebre i nou moscada i ho remenem bé. 




Després hi posem els alls i els espàrrecs i ho barregem fins que quedi tot ben integrat.

Aboquem la barreja al motlle...





... i ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una mica de color (al voltant d’uns 25’, però el temps pot variar segons el forn, o sigui que cal anar controlant).





Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar i ... a menjar!.


 






1 comentari:

  1. Una idea genial agrupar aquest dos ingredients i fer-ne una quiche, segur que és boníssima, a mi almenys m'agraden totes! una abraçada!

    ResponElimina