Fa uns dies vaig comprar un manat d’alls
tendres amb la intenció de fer-ne una truita per sopar. Finalment no la vaig
fer, i els alls es van quedar al calaix de la nevera...
També havia collit un grapadet d’espàrrecs de marge (probablement els darrers de la temporada!), però no n’hi havia prou per a una truita.
Aleshores vaig pensar que podia ajuntar les dues coses. I en lloc d’una truita, finalment vaig decidir fer una quiche...
Boníssima!!!
Ingredients:
Per a la pasta brisa: 150 g de farina
75g de margarina
3 cullerades d’aigua
un pessic de sal
(amb aquestes quantitats ens sortirà massa per folrar un motlle de 22 cm de diàmetre)
Per al farciment: un manat d’alls tendres
un grapat d’espàrrecs de marge
2 ous
2 gots de llet evaporada
(podem posar llet normal o crema de llet)
sal, pebre negre i nou moscada
També havia collit un grapadet d’espàrrecs de marge (probablement els darrers de la temporada!), però no n’hi havia prou per a una truita.
Aleshores vaig pensar que podia ajuntar les dues coses. I en lloc d’una truita, finalment vaig decidir fer una quiche...
Boníssima!!!
Ingredients:
Per a la pasta brisa: 150 g de farina
75g de margarina
3 cullerades d’aigua
un pessic de sal
(amb aquestes quantitats ens sortirà massa per folrar un motlle de 22 cm de diàmetre)
Per al farciment: un manat d’alls tendres
un grapat d’espàrrecs de marge
2 ous
2 gots de llet evaporada
(podem posar llet normal o crema de llet)
sal, pebre negre i nou moscada
Preparació:
Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.
Primer de
tot fem la pasta brisa (podem fer servir la que venen feta al súper, però és
fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena!).
La deixem reposar
uns 10’ a la nevera.
Untem o folrem
un motlle amb paper de forn de tarta o de pastís que sigui desmuntable.
Posem
una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut
d’un corró, fins deixar-la com una làmina fina. La posem al motlle, de manera
que cobreixi tot el fons i els laterals.
Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim
amb més paper de forn i hi posem un bon grapat de cigrons o mongetes seques
perquè la massa no s’infli. Ho posem a coure al forn uns 8 o 10’. Passat aquest
temps, la treiem del forn i la reservem. (Si la massa se’ns ha inflat una mica,
la fem baixar apretant amb el palmell de la mà).
Mentrestant preparem el
farciment:
Pelem els alls i els tallem a trossets.
Els fregim a una paella amb
oli a foc lent.
Quan estiguin cuits, els aboquem a un colador perquè s’escorri
l’oli. Els salem.
Tallem els espàrrecs a trossos, aprofitant només la part
tendra. Els fregim a la mateixa paella i amb el mateix oli on hem fregit els
alls.
Quan estiguin cuits, els aboquem a un colador perquè s’escorri l’oli. Els
salem.
Batem els ous en un bol gros o una enciamera (jo ho faig amb la batedora
de varetes i així queden molt escumosos). Hi afegim la llet evaporada, sal, pebre
i nou moscada i ho remenem bé.
Després hi posem els alls i els espàrrecs i ho
barregem fins que quedi tot ben integrat.
Aboquem la barreja al motlle...
... i ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una
mica de color (al voltant d’uns 25’, però el temps pot variar segons el forn, o
sigui que cal anar controlant).
Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar
i ... a menjar!.
Una idea genial agrupar aquest dos ingredients i fer-ne una quiche, segur que és boníssima, a mi almenys m'agraden totes! una abraçada!
ResponElimina