dijous, 24 d’octubre del 2013

Pastís d'ametlla

La recepta d’aquest pastís me la va donar ja fa força temps la meva tieta Margarida (que ja he comentat en alguna altra ocasió que és una molt bona cuinera), i encara no l’havia fet. 

L’altre dia, revisant el rebost, vaig veure que tenia un pot amb farina d'ametlla que s’havia de gastar i vaig pensar que havia arribat el moment de fer-lo. És molt fàcil de fer i molt bo, o sigui que a veure si us animeu...





Ingredients:   125 g de farina d’ametlla
                       125 g de sucre
                       3 ous
                       sucre llustre

Elaboració:
Separem els rovells de les clares
Posem els rovells a un bol amb el sucre i els batem amb la batedora de varetes fins que blanquegin.





Afegim la farina d’ametlla i ho barregem bé.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja, remenant amb molta cura fins que quedi una massa uniforme.
Aboquem la massa a un motlle rodó folrat amb paper vegetal




i ho posem al forn a 180º C fins que estigui cuit (aproximadament mitja hora).
Quan el pastís estigui fred, el treiem del motlle, el posem a una safata i l’empolsinem amb sucre llustre.

 



9 comentaris:

  1. Una recepta boníssima!! Gràcies per compartir-la

    ResponElimina
  2. Doncs a veure si m'animo, sí! Perquè sembla ben fàcil! I té una pinta espectacular...! Potser ara que l'ametlla mòlta està bé de preu...! Petons! i gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  3. Ostres,,, és la mateixa recepta que faig servir pel pa de pessic, però amb farina d'ametlla...ho hauré de provar!

    ResponElimina
  4. Sembla un d'aquests pastissos clàssics, de tota la vida, gustós i bo. Molt bona recepta!
    Marta

    ResponElimina
  5. Gràcies! M’encanta que no porti barreja amb farina , costa trobar receptes sense farina. Aquesta tarda provo de fer-lo!

    ResponElimina
  6. Hola, està boníssim. Una pregunta, jo li he afegit mig sobre de llevadura però tot i així no ha pujat. És correcte que no puji ?

    ResponElimina