L’altre
dia una amiga em va dir que darrerament pujava poques receptes al blog... i té
tota la raó: per una cosa o una altra, porto una temporada dedicant-li poc
temps. O sigui que perquè no m’ho pugui tornar a dir, vaig a posar la segona
recepta en menys d’una setmana... Carme, ja em diràs què et sembla...
Havia comprat uns musclos molt macos a la Sandra, la meva peixatera, amb la idea de fer-los a la marinera. Però quan va arribar el moment, vaig decidir fer-los d’una altra manera, per variar una mica...
La veritat és que van quedar molt bons!
Havia comprat uns musclos molt macos a la Sandra, la meva peixatera, amb la idea de fer-los a la marinera. Però quan va arribar el moment, vaig decidir fer-los d’una altra manera, per variar una mica...
La veritat és que van quedar molt bons!
Ingredients: musclos (millor que no siguin molt petits)
1 ceba de figueres
1 gra d’all1 tomàquet madur
1 cullerada de farina
Llet
Sal i pebre negre
Preparació:
Netegem els musclos i els posem al foc en una cassola o una paella tapada perquè s’obrin.
Un cop oberts, els treiem i els deixem refredar.
Colem l’aigua que hagin deixat anar i la reservem.
Quan estiguin freds, els treiem de les closques.
Reservem la meitat de les closques.
Tallem els musclos a trossets petits amb un ganivet.
Tallem la ceba i l’all ben petits. Ho posem a un caçó amb oli i ho sofregim a foc molt fluix.
Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat. Ho remenem i ho deixem coure.
Quan estigui cuit, tirem la farina i la remenem bé perquè es cogui.
Afegim la llet i una mica de l’aigua dels musclos, i ho anem remenant fins que s’espesseixi. Aleshores afegim els musclos, sal i pebre negre.
Ho remenem perquè s’integri tot bé i ho coem un parell de minuts tot junt, sense deixar de remenar.
Ho treiem del foc i ho deixem refredar.
Quan estigui fred, omplim amb una cullera les closques dels musclos amb la pasta que hem fet .
Les posem a una safata que pugui anar al forn...
...i ho gratinem fins que veiem que han agafat una mica de color.
En lloc de gratinar-los, els podem arrebossar amb ou i farina de galeta i fregir-los en una paella amb força oli. També queden molt bons!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada