dijous, 24 de novembre del 2016

Musclos farcits


L’altre dia una amiga em va dir que darrerament pujava poques receptes al blog... i té tota la raó: per una cosa o una altra, porto una temporada dedicant-li poc temps. O sigui que perquè no m’ho pugui tornar a dir, vaig a posar la segona recepta en menys d’una setmana... Carme, ja em diràs què et sembla...

Havia comprat uns musclos molt macos a la Sandra, la meva peixatera, amb la idea de fer-los a la marinera. Però quan va arribar el moment, vaig decidir fer-los d’una altra manera, per variar una mica... 

La veritat és que van quedar molt bons!









Ingredients:    musclos (millor que no siguin molt petits)
                        1 ceba de figueres
                              1 gra d’all
                        1 tomàquet madur
                        1 cullerada de farina
                        Llet
                        Sal i pebre negre 


Preparació: 

Netegem els musclos i els posem al foc en una cassola o una paella tapada perquè s’obrin. 

Un cop oberts, els treiem i els deixem refredar. 

Colem l’aigua que hagin deixat anar i la reservem.

Quan estiguin freds, els treiem de les closques. 

Reservem la meitat de les closques. 

Tallem els musclos a trossets petits amb un ganivet.

Tallem la ceba i l’all ben petits. Ho posem a un caçó amb oli i ho sofregim a foc molt fluix. 

Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat. Ho remenem i ho deixem coure. 

Quan estigui cuit, tirem la farina i la remenem bé perquè es cogui.

Afegim la llet i una mica de l’aigua dels musclos, i ho anem remenant fins que s’espesseixi. Aleshores afegim els musclos, sal i pebre negre. 

Ho remenem perquè s’integri tot bé i ho coem un parell de minuts tot junt, sense deixar de remenar. 

Ho treiem del foc i ho deixem refredar. 

Quan estigui fred, omplim amb una cullera les closques dels musclos amb la pasta que hem fet . 

Les posem a una safata que pugui anar al forn...






...i ho gratinem fins que veiem que han agafat una mica de color.






En lloc de gratinar-los, els podem arrebossar amb ou i farina de galeta i fregir-los en una paella amb força oli. També queden molt bons!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada