dimecres, 11 de gener de 2017

Pastís de mousse de torró de xixona


Aquest és un pastís molt fàcil i molt ràpid de fer. A més a més, ens pot servir per acabar-nos alguna barra de torró de xixona que ens hagi quedat d’aquestes festes... Jo el vaig fer l’altre dia que érem 7 a dinar, i la veritat és que va tenir molt d’èxit!.

Podem fer una versió més ràpida d’aquestes postres fent la mousse amb el torró i la nata (sense posar-li la gelatina) i servir-la en copes. 

Això sí, s’ha de menjar ben freda...

    




Ingredients:       

         - Per a la base:       150 g de galetes maries
                                       50 g de mantega (aproximadament)        

         - Per a la mousse:  500 g de torró de xixona
                                       6 fulls de gelatina
                                       0,5 l de nata líquida (35% M.G.) 

         - Per a la cobertura: 50 ml de nata líquida (35% M.G.) 
                                        75 g de xocolata (Nestlé Postres)  


Elaboració: 

Primer de tot fem la base de galetes. 

La farem directament sobre la safata on el servirem, utilitzant un cèrcol o un motlle desmuntable sense la seva base.

Folrem la paret del cèrcol amb film i el posem a sobre de la safata on volem servir el pastís.

Per fer la base del pastís, trequem les galetes a trossets i les posem a la picadora. Les trinxem fins que quedin com una pasta. 

Les aboquem a un bol. 

Fonem la mantega al microones (només uns segons i a la potència mínima, perquè no se’ns cremi). L’aboquem al bol on tenim les galetes i ho barregem bé fins que ens quedi com una pasta. 

Repartim aquesta pasta per la safata, apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta o una llengua de silicona) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle. 




Ho posem a la nevera perquè agafi consistència. 

Trenquem la barra de torró a trossos 






i la trinxem amb la mà de morter. 




Muntem la nata amb la batedora de varetes o la KA. 





Posem la gelatina en remull en aigua freda una estona perquè s’estovi. 





Un cop estovada, ho sacsegem perquè es dissolgui bé. Si veiem que li costa, ho escalfem una mica amb el foc molt fluix. 

Quan estigui fosa, l’aboquem al recipient on tenim la nata i ho remenem amb cura amb una espàtula perquè es barregi bé. 

Hi afegim el torró i seguim remenant amb cura fins que ens quedi ben integrat.

Aboquem la crema dins el motlle i amb una espàtula la repartim bé perquè quedi d’un gruix uniforme. 




Ho posem a la nevera un mínim de 3 o 4 hores. Queda millor si ho fem d’un dia per l’altre.

Quan la mousse ja hagi agafat consistència, podem fer la cobertura:

Posem la nata líquida en un cassó i l’escalfem a foc lent. Quan estigui calenta la treiem del foc i hi posem la xocolata a trossos. 

Anem remenant fins que la xocolata es fongui i ens quedi una crema uniforme. 

Treiem el pastís de la nevera i, sense treuere el motlle, hi aboquem la xocolata per sobre i la repartim amb una espàtula per tota la superfície. 

Tornem a posar el pastís a la nevera.

Quan l’anem a servir, treiem el motlle









 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada