Aquesta
és la meva versió familiar dels “pastéis de Belem”, típics de Lisboa.
Tenia una làmina de pasta de full rodona a la nevera i vaig pensar que podia aprofitar per fer algunes postres diferents... Mirant les receptes que tinc guardades, vaig trobar la dels “pastéis de Belem” (en realitat no és la recepta autèntica, perquè és secreta, com la de la coca-cola. La recepta que tinc i les que es poden trobar a la xarxa són “aproximacions” a l’original).
Se’m va acudir que podia provar de fer-la. Però en lloc de pastissets individuals, em vaig decidir per fer un sol pastís...
I aquí el teniu: boníssim!
Tenia una làmina de pasta de full rodona a la nevera i vaig pensar que podia aprofitar per fer algunes postres diferents... Mirant les receptes que tinc guardades, vaig trobar la dels “pastéis de Belem” (en realitat no és la recepta autèntica, perquè és secreta, com la de la coca-cola. La recepta que tinc i les que es poden trobar a la xarxa són “aproximacions” a l’original).
Se’m va acudir que podia provar de fer-la. Però en lloc de pastissets individuals, em vaig decidir per fer un sol pastís...
I aquí el teniu: boníssim!
Ingredients: 1 làmina de pasta de
full rodona (vaig fer servir Buitoni)
250 ml de nata líquida 35% MG
50 ml de llet
5 ous petits
100 g de sucre
1 cullerada sopera de maizena
1 llimona
sucre llustre i canyella en pols per decorar
250 ml de nata líquida 35% MG
50 ml de llet
5 ous petits
100 g de sucre
1 cullerada sopera de maizena
1 llimona
sucre llustre i canyella en pols per decorar
Preparació:
Posem la pasta de full a un motlle amb el mateix paper que porta
i la posem a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Separem els rovells de les clares.
Les clares les guardem per fer-les servir per alguna altra recepta (bescuit neu, ametllats, bica, vistandins, sablés viennois...). Si no les hem de gastar aviat, les podem congelar.
Posem la llet a una tassa i hi afegim la maizena. Ho remenem bé fins que la maizena es dissolgui.
A un bol posem els rovells d’ou i el sucre.
Ho batem amb la batedora de varetes fins que blanquegi. Aleshores afegim la nata líquida i la llet, i ho remenem bé amb un batedor.
Aboquem la barreja en un caçó i hi afegim un tros de pell de llimona.
Ho posem a coure a foc lent, sense deixar de remenar, fins que veiem que arrenca el bull i la crema es comença a espessir.
Ho treiem del foc i seguim remenant una mica més, per evitar que se’ns agrumolli.
Ho deixem refredar.
Encenem el forn a 200 ºC.
Quan la crema s’hagi refredat (no cal que estigui freda del tot) l’aboquem dins del motlle. No ens ha d'arribar a la vora, perquè dins el forn s'inflarà i ens podria vessar...
Movem una mica el motlle perquè la crema es reparteixi bé i ho posem al forn.
Ho coem de 15 a 20’, fins que veiem que la pasta de full està cuita i la crema ha agafat color (el temps dependrà del forn, però cal estar molt pendents perquè no se’ns cremi...).
Posem la pasta de full a un motlle amb el mateix paper que porta
i la posem a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Separem els rovells de les clares.
Les clares les guardem per fer-les servir per alguna altra recepta (bescuit neu, ametllats, bica, vistandins, sablés viennois...). Si no les hem de gastar aviat, les podem congelar.
Posem la llet a una tassa i hi afegim la maizena. Ho remenem bé fins que la maizena es dissolgui.
A un bol posem els rovells d’ou i el sucre.
Ho batem amb la batedora de varetes fins que blanquegi. Aleshores afegim la nata líquida i la llet, i ho remenem bé amb un batedor.
Aboquem la barreja en un caçó i hi afegim un tros de pell de llimona.
Ho posem a coure a foc lent, sense deixar de remenar, fins que veiem que arrenca el bull i la crema es comença a espessir.
Ho treiem del foc i seguim remenant una mica més, per evitar que se’ns agrumolli.
Ho deixem refredar.
Encenem el forn a 200 ºC.
Quan la crema s’hagi refredat (no cal que estigui freda del tot) l’aboquem dins del motlle. No ens ha d'arribar a la vora, perquè dins el forn s'inflarà i ens podria vessar...
Movem una mica el motlle perquè la crema es reparteixi bé i ho posem al forn.
Ho coem de 15 a 20’, fins que veiem que la pasta de full està cuita i la crema ha agafat color (el temps dependrà del forn, però cal estar molt pendents perquè no se’ns cremi...).
Doncs mira, t'ha quedat fabulós!! Potser no serà l'original i la teva recepta pot aproximar-s'hi més o menys però no hi ha dubte que és boníssim! Amb la pasta de full i la crema... a casa desapareixeria en un pim pam :)
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Dolors.
EliminaLa veritat és que no va durar gaire...
Una abraçada