Aquestes
són unes postres del receptari familiar, que la meva mare solia fer a l’estiu.
És un pastís fàcil de fer: només cal fer capes de galetes, nata muntada i xocolata desfeta i posar-lo unes hores a la nevera, per menjar-lo ben fred. I està boníssim!.
És un pastís fàcil de fer: només cal fer capes de galetes, nata muntada i xocolata desfeta i posar-lo unes hores a la nevera, per menjar-lo ben fred. I està boníssim!.
Jo
el faig en una safata d’alumini de fer glaçons que encara tinc d’una antiga
nevera de casa i que em va perfecte, perquè és la mida justa per a dues capes.
Però podem fer servir un motlle de cake o qualsevol altre que ens agradi. O fer més capes. Només
hem de tenir en compte que el motlle sigui prou alt...
Ingredients: ½ l de llet
100 g de xocolata Nesté postres
1 sobre de flam Potax
250 g de nata líquida (35 % MG)
galetes tipus napolitana (també es poden fer servir galetes maria)
1 tasseta de llet barrejada amb conyac
Jo no poso sucre, però si volem que quedi una mica més dolç podem afegir-ne a la xocolata desfeta o a la nata.
Elaboració:
Primer de tot hem de fer la xocolata desfeta.
A casa la fem amb xocolata Nestlé postres, i l’espessim amb flam Potax. També la podriem espessir amb farina o maizena, però així li donem també un punt de gust de vainilla.
Per a una xocolata desfeta normal, la proporció és d’1 sobre de flam per 1 litre de llet. Però per aquest pastís ha de ser molt espessa, per això doblem la proporció.
Buidem el sobre de flam a un cassó i hi afegim una mica de llet freda. Ho remenem fins que s’hagi desfet del tot.
Aleshores afegim la resta de la llet i ho posem al foc, remenant de tant en tant.
Quan la llet comenci a estar calenta, afegim la xocolata tallada a trossos. Remenem fins que estigui ben fosa i ben integrada.
Ho deixem a foc suau (remenant de tant en tant) fins que arrenqui el bull. Notarem que es comença a espessir. Aleshores ho deixem un parell de minuts i ho treiem del foc.
Ho deixem refredar, remenant de tant en tant perquè no se’ns faci una crosta a la part de sobre.
Muntem la nata.
A una tassa posem llet i un raig de conyac (posarem més o menys conyac en funció de si volem que tingui més o menys gust).
Cobrim bé la base del motlle amb les galetes.
Amb una cullereta, les mullem amb la barreja de llet i conyac.
Posem un parell de cullerades de nata i la repartim fent una capa d’aproximadament 1 dit de gruix.
A sobre fem una capa de xocolata desfeta d’aproximadement el mateix gruix. L’aplanem bé.
Posem un altre llit de galetes, les mullem amb la llet i el conyac i hi posem una capa de nata i una de xocolata.
Si volem fer un pastís més gruixut, anem posant capes de galetes, nata i xocolata, acabant sempre amb una capa de xocolata.
Ho posem a la nevera.
S’ha de menjar ben fred, per això és millor fer-lo d’un dia per l’altre. Podem posar-lo al congelador una estona abans de menjar.
El servim sense treure del motlle.
100 g de xocolata Nesté postres
1 sobre de flam Potax
250 g de nata líquida (35 % MG)
galetes tipus napolitana (també es poden fer servir galetes maria)
1 tasseta de llet barrejada amb conyac
Jo no poso sucre, però si volem que quedi una mica més dolç podem afegir-ne a la xocolata desfeta o a la nata.
Elaboració:
Primer de tot hem de fer la xocolata desfeta.
A casa la fem amb xocolata Nestlé postres, i l’espessim amb flam Potax. També la podriem espessir amb farina o maizena, però així li donem també un punt de gust de vainilla.
Per a una xocolata desfeta normal, la proporció és d’1 sobre de flam per 1 litre de llet. Però per aquest pastís ha de ser molt espessa, per això doblem la proporció.
Buidem el sobre de flam a un cassó i hi afegim una mica de llet freda. Ho remenem fins que s’hagi desfet del tot.
Aleshores afegim la resta de la llet i ho posem al foc, remenant de tant en tant.
Quan la llet comenci a estar calenta, afegim la xocolata tallada a trossos. Remenem fins que estigui ben fosa i ben integrada.
Ho deixem a foc suau (remenant de tant en tant) fins que arrenqui el bull. Notarem que es comença a espessir. Aleshores ho deixem un parell de minuts i ho treiem del foc.
Ho deixem refredar, remenant de tant en tant perquè no se’ns faci una crosta a la part de sobre.
Muntem la nata.
A una tassa posem llet i un raig de conyac (posarem més o menys conyac en funció de si volem que tingui més o menys gust).
Cobrim bé la base del motlle amb les galetes.
Amb una cullereta, les mullem amb la barreja de llet i conyac.
Posem un parell de cullerades de nata i la repartim fent una capa d’aproximadament 1 dit de gruix.
A sobre fem una capa de xocolata desfeta d’aproximadement el mateix gruix. L’aplanem bé.
Posem un altre llit de galetes, les mullem amb la llet i el conyac i hi posem una capa de nata i una de xocolata.
Si volem fer un pastís més gruixut, anem posant capes de galetes, nata i xocolata, acabant sempre amb una capa de xocolata.
Ho posem a la nevera.
S’ha de menjar ben fred, per això és millor fer-lo d’un dia per l’altre. Podem posar-lo al congelador una estona abans de menjar.
El servim sense treure del motlle.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada