dilluns, 29 de setembre del 2025

Conill amb picada

Aquesta recepta és de la meva amiga Maria Dolors. A casa seva és un clàssic, i la fa tot sovint per les reunions familiars. 

Ens la va fer fa uns dies per un dinar d’amigues i ens va agradar molt, així que li vaig demanar que em passés la recepta. 

L’altre dia la vaig fer. És fàcil i queda boníssima. 

Aquí la teniu!.

 


 

 

Ingredients:       1 conill (a trossos) 
                           1 ceba de figueres grossa
                           ½ got de conyac
                           ½ got de vi ranci
                           1 llimona
                            Aigua
                            Oli d’oliva, sal i pebre negre
  
Per a la picada:    40 g d’ametlles torrades
                           El fetge del conill
                           1 gra d’all
                           Julivert 

 

Elaboració: 

Escorrem la llimona.

Salem i empebrem els talls de conill (el fetge el deixem a part) i els hi tirem per sobre el suc de llimona. 

 

 

Ho deixem en adob més o menys 1 hora.

Tallem la ceba en juliana.

 


Escorrem el suc de llimona i asequem els talls de conill amb paper de cuina.

Posem una cassola amb oli al foc. Quan l’oli estigui calent, hi posem el conill i el fetge.

 


Quan estigui daurat, el treiem i el reservem.

 

 

Posem la ceba a la cassola, la salem i la deixem coure a foc lent. 

 

 

Quan estigui transparent, afegim el conill a la cassola i hi tirem el vi i el conyac. 

Ho remenem bé i deixem que s’evapori l’alcohol. 

Afegim una mica d’aigua, tapem la cassola i ho deixem coure a foc lent una mitja hora, remenant de tant en tant. 

Si veiem que hi ha poc líquid, hi afegim una mica d’aigua.

Mentrestant fem la picada:

Al morter posem les ametlles pelades, el gra d’all i el julivert tallats a trossets petits, i el fetge. 

Ho trinxem bé amb la ma de morter.

Quan veiem que el conill està cuit, afegim una mica d’aigua al morter i ho remenem bé perquè ens quedi una pasta una mica líquida. 

Aboquem la picada a la cassola i ho remenem fins que la picada quedi ben integrada a la salsa. 

 


 Ho deixem coure 5’ més, tastem la salsa per si cal rectificar de sal, i ja ho tenim a punt!.

 

 

 


 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada