Aquesta recepta és de la meva amiga Maria Dolors. A casa seva és un clàssic, i la fa tot sovint per les reunions familiars.
Ens la va fer fa uns dies per un dinar d’amigues i ens va agradar molt, així que li vaig demanar que em passés la recepta.
L’altre dia la vaig fer. És fàcil i queda boníssima.
Aquí la teniu!.
Elaboració:
Escorrem la llimona.
Salem i empebrem els talls de conill (el fetge el deixem a part) i els hi tirem per sobre el suc de llimona.
Ho deixem en adob més o menys 1 hora.
Tallem la ceba en juliana.
Escorrem el suc de llimona i asequem els talls de conill amb paper de cuina.
Posem una cassola amb oli al foc. Quan l’oli estigui calent, hi posem el conill i el fetge.
Quan estigui daurat, el treiem i el reservem.
Posem la ceba a la cassola, la salem i la deixem coure a foc lent.
Quan estigui transparent, afegim el conill a la cassola i hi tirem el vi i el conyac.
Ho remenem bé i deixem que s’evapori l’alcohol.
Afegim una mica d’aigua, tapem la cassola i ho deixem coure a foc lent una mitja hora, remenant de tant en tant.
Si veiem que hi ha poc líquid, hi afegim una mica d’aigua.
Mentrestant fem la picada:
Al morter posem les ametlles pelades, el gra d’all i el julivert tallats a trossets petits, i el fetge.
Ho trinxem bé amb la ma de morter.
Quan veiem que el conill està cuit, afegim una mica d’aigua al morter i ho remenem bé perquè ens quedi una pasta una mica líquida.
Aboquem la picada a la cassola i ho remenem fins que la picada quedi ben integrada a la salsa.
Ho deixem coure 5’ més, tastem la salsa per si cal rectificar de sal, i ja ho tenim a punt!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada