dimecres, 14 de novembre de 2012

Albergínies farcides de fredolics


Ja han arribat els bolets... 

M’encanta sortir a buscar-ne (i sobretot trobar-ne). Per aquests voltants hi ha rovellons, fredolics, llenegues negres, camagrocs... 

No sabria dir quins m’agraden més, perquè cadascun té el seu punt especial. Els he cuinat de moltes maneres: fregits amb all i julivert, amb truita, amb fricandó, amb arròs...i també he provat receptes més elaborades. 

Avui us en poso una d’aquestes: unes albergínies farcides de fredolics i formatges havarti i roquefort.


 




Ingredients:      Albergínies
                Ceba
                Fredolics
                Llet
                Farina
                Mantega
                Formatge havarti
                Formatge roquefort
                Sal, pebre i nou moscada
                Formatge ratllat


Preparació:
Rentem les albergínies i les tallem per la meitat longitudinalment. 

Hi fem uns talls, les posem a una safata, hi tirem una mica d’oli per sobre i les coem al forn a 180 ºC.
Un cop cuites, les buidem i piquem la "carn" que hem tret.
A una paella amb oli sofregim la ceba tallada petita. 

Un cop cuita, afegim els fredolics. Ho sofregim una mica i hi afegim la "carn" de les albergínies. Hi tirem sal i pebre i ho coem una mica tot junt.
Fem una beixamel amb la mantega, la farina, la llet i la nou moscada (la proporció és de dues cullerades de farina per mig litre de llet). 

Un cop feta, hi afegim els formatges havarti i el roquefort esmicolats. Ho remenem fins que el formatge s'hagi defest.
Omplim les albergínies amb la barreja de bolets i les cobrim amb la beixamel de formatge. 

Les cobrim de formatge ratllat i les gratinem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada