A casa ens agraden molt les croquetes, del que
sigui, i per això en faig tot sovint: de carn, de peix, de bolets,...
Normalment quan m’hi poso en faig moltes i les congelo, i així sempre en
tinc de reserva. Em va molt bé per preparar sopars ràpids: una bona amanida i
unes quantes croquetes i ja està!.
A més, des de que tinc la meva meravellosa màquina de fer croquetes (que vaig descobrir gràcies a la meva amiga Julita), no em fa gens de mandra posar-me a fer-les, perquè m’estalvia molta feina:
Hi poses la massa acabada de fer i en surten 3 “xurrros”, que un cop freds (es refreden molt de pressa) només cal tallar amb un ganivet a la mida que volguem i arrebossar-les: t’estalvies la part d’anar agafant porcions de massa i moldejar-la.
A més, també la faig servir per al farcit dels canelons i per fer mandonguilles: la veritat és que li trec molt de suc!.
Bé, el motiu de tota aquesta explicació és que l’altre dia vaig fer croquetes de bacallà i us volia posar la recepta... Aquí les teniu!
Ingredients: bacallà dessalat
1 patata
all
julivert
1 ceba
farina
llet
pebre negre
nou moscada
sal i oli
ou
farina de galeta
Les quantitats dels diferents ingredients dependran de la quantitat de croquetes que vulguem fer. Jo ho faig molt a ull. Aquesta vegada vaig posar dos talls de bacallà grossos, 1 patata grossa, unes 6 cullerades de farina i la llet que va agafar.
Bon profit!
A més, des de que tinc la meva meravellosa màquina de fer croquetes (que vaig descobrir gràcies a la meva amiga Julita), no em fa gens de mandra posar-me a fer-les, perquè m’estalvia molta feina:
Hi poses la massa acabada de fer i en surten 3 “xurrros”, que un cop freds (es refreden molt de pressa) només cal tallar amb un ganivet a la mida que volguem i arrebossar-les: t’estalvies la part d’anar agafant porcions de massa i moldejar-la.
A més, també la faig servir per al farcit dels canelons i per fer mandonguilles: la veritat és que li trec molt de suc!.
Bé, el motiu de tota aquesta explicació és que l’altre dia vaig fer croquetes de bacallà i us volia posar la recepta... Aquí les teniu!
Ingredients: bacallà dessalat
1 patata
all
julivert
1 ceba
farina
llet
pebre negre
nou moscada
sal i oli
ou
farina de galeta
Les quantitats dels diferents ingredients dependran de la quantitat de croquetes que vulguem fer. Jo ho faig molt a ull. Aquesta vegada vaig posar dos talls de bacallà grossos, 1 patata grossa, unes 6 cullerades de farina i la llet que va agafar.
Preparació:
Pelem la patata, la tallem a trossets i la posem a bullir en un pot amb
força aigua.
Quan estigui cuita, hi afegim els trossos de bacallà i ho deixem coure tot junt uns 3’ (just el temps necessari perquè el bacallà sigui cuit).
Després ho aboquem a un colador perquè s’escorri.
Quan estigui cuita, hi afegim els trossos de bacallà i ho deixem coure tot junt uns 3’ (just el temps necessari perquè el bacallà sigui cuit).
Després ho aboquem a un colador perquè s’escorri.
Posem l’all i el julivert tallats petits al morter i ho piquem fins que
quedi una pasta.
Hi afegim a poc a poc les patates i les anem aixafant amb la
mà de morter fins que ens quedi una massa uniforme (també les podem aixafar a
un plat amb una forquilla, com ens vagi millor). Esmicolem el bacallà i
l’afegim a les patates, aixafant-lo bé. És important aixafar les patates quan
encara són calentes, perquè sinó ens poden quedar grumolls.
Posem la massa de patates i bacallà a una cassola.
Trinxem la ceba ben petita i la sofregim a poc a poc en una paella amb
una mica d’oli. Quan estigui rossa, l’afegim a la cassola.
Posem la cassola al foc i hi tirem la farina. Remenem bé perquè
s’integri a la massa i aleshores ja
podem tirar-hi la llet. Seguim remenant perquè es barregi bé i també per evitar
que se’ns enganxi.
Quan comenci a bullir se’ns espessirà la massa. Si veiem que
és massa consistent anem afegint llet fins que ens quedi amb la textura adient
(ni massa espessa ni massa clara). Posem sal, pebre i nou moscada ratllada i ho
barregem tot bé.
Posem la massa calenta al dipòsit de la màquina de fer croquetes i fem
les tires.
Si no tenim màquina, aboquem la
massa a una plàtera perquè es refredi.
Quan estigui freda, la tapem amb film i
la deixem a la nevera fins al moment de fer les croquetes.
Per fer les croquetes:
Si tenim la pasta en tires, les tallem amb un ganivet a la mida que
volguem.
Si no, anem agafant porcions de massa amb una cullera o una forquilla
i els hi donem la forma adient amb les mans o amb l’ajuda d’una altra cullera.
Passem les croquetes per ou
batut i farina de galeta, i ja les tenim a punt per fregir o congelar!.
Bon profit!
òndia!! Una màquina de fer croquetes...? No ho sabia pas, això, s'haurà de buscar. Realment, t'han quedat molt ben fetes! A casa també som molt croqueters. com dius tu, per sopar, amanida i croquetes i ja està! I les de bacallà que has fet avui... són les meves preferides... juntament amb les vegetals. Apuntades! Petons, Marta.
ResponEliminaJo tampoc sabia que existia aquesta màquina, fins que m'ho va dir una amiga!. I la veritat és que va molt bé, t'estalvies molta feina.
EliminaJo la vaig comprar a Makro, però també es pot trobar a botigues de parament i per internet. M'hauran de donar comissió, perquè ja van unes quantes amigues que se l'han comprat després de la propaganda que els hi he fet!
Ostras Marta que practica esta maquina¡¡,estas creoquetas son mis favoritas,geniales¡¡
ResponEliminaPeto
Hola Marta , que buenas son las croquetas , me encantan.
Elimina