dilluns, 14 d’octubre de 2013

Pastissets de mató i figues


Aquesta recepta no és original meva: la va penjar fa uns dies la Marina de Tapa’t de Tapes al seu bloc i me la vaig “apuntar” per fer-la. La veritat és són unes postres molt fàcils de fer i molt bones. A més no són gens empalagoses, o sigui que són ideals per a aquells a qui no els agrada massa el dolç. A casa van triomfar: gràcies per la idea Marina!

Perquè no sigui dit que m’ho he copiat tot, li he donat el meu toc personal a la recepta fent els pastissets allargats en lloc de rodons...

Us recomano que els proveu abans que se’ns acabin les figues. Val la pena!.







Ingredients:    1 làmina de pasta de full
                        1 tarrina de mató de 125 g
                        2 o 3 figues
                        Sucre llustre


Preparació:

Empolsinem el marbre amb una mica de farina i hi estenem la làmina de pasta de full. Impregnem el corró amb farina i extenem i aplanem la pasta de full fins deixar-la ben prima.

Amb un ganivet, tallem 4 rectangles de la mateixa mida, els punxem amb una forquilla (perquè no pugin) i els posem a una plàtera d’anar al forn folrada amb paper vegetal.

Els podem pintar amb ou batut. (Jo no ho vaig fer, però reconec que tot i que també queden bons no queden tan macos).

Els coem al forn a 180º C fins que estiguin rossos (uns 20’, segons el forn). 
 
Un cop cuits, els deixem refredar.

Esmicolem el mató amb una forquilla, i si som molt llaminers, hi posem una mica de sucre i ho barregem bé.

Rentem les figues i les tallem a rodanxes.

Agafem dues làmines de pasta de full i les posem a una plàtera. Les cobrim amb una capa de mató i a sobre hi posem les làmines de figa.







Ho tapem amb les altres dues làmines de pasta de full i ho empolsinem amb el sucre llustre.




Bon profit!.



3 comentaris:

  1. Oh, quina il·lusió, gràcies per la menció, Marta! I m'alegro que a casa teva també hagin triomfat! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a mí, el millor d'això de fer i seguir els blocs és poder compartir les receptes que més ens agraden i descobrir-ne de noves. Llàstima que no tinc prou temps per poder fer totes les que vaig recollint de tots vosaltres!.
      Una abraçada

      Elimina
  2. No m'estranya gens: fan molt bona pinta!! I la combinació de figues i mató és un molt bon encert :)
    Una abraçada

    ResponElimina