Aquesta recepta no és original meva: la va penjar fa uns dies la
Marina de Tapa’t de Tapes al seu bloc i me la vaig “apuntar” per fer-la. La
veritat és són unes postres molt fàcils de fer i molt bones. A més no són gens
empalagoses, o sigui que són ideals per a aquells a qui no els agrada massa el
dolç. A casa van triomfar: gràcies per la idea Marina!
Perquè no sigui dit que m’ho he copiat tot, li
he donat el meu toc personal a la recepta fent els pastissets allargats en lloc de rodons...
Us recomano que els proveu
abans que se’ns acabin les figues. Val la pena!.
Ingredients: 1 làmina de pasta de full
1 tarrina de mató de 125 g
2 o 3 figues
Sucre llustre
Preparació:
Empolsinem
el marbre amb una mica de farina i hi estenem la làmina de pasta de full. Impregnem
el corró amb farina i extenem i
aplanem la pasta de full fins deixar-la ben
prima.
Amb
un ganivet, tallem 4 rectangles de la mateixa mida, els punxem amb una
forquilla (perquè no pugin) i els posem a una plàtera d’anar al forn folrada
amb paper vegetal.
Els
podem pintar amb ou batut. (Jo no ho vaig fer, però reconec que tot i que també
queden bons no queden tan macos).
Els
coem al forn a 180º C fins que estiguin rossos (uns 20’, segons el forn).
Un
cop cuits, els deixem refredar.
Esmicolem
el mató amb una forquilla, i si som molt llaminers, hi posem una mica de sucre
i ho barregem bé.
Rentem
les figues i les tallem a rodanxes.
Agafem
dues làmines de pasta de full i les posem a una plàtera. Les cobrim amb una
capa de mató i a sobre hi posem les làmines de figa.
Ho
tapem amb les altres dues làmines de pasta de full i ho empolsinem amb el sucre
llustre.
Bon
profit!.
Oh, quina il·lusió, gràcies per la menció, Marta! I m'alegro que a casa teva també hagin triomfat! Petons
ResponEliminaPer a mí, el millor d'això de fer i seguir els blocs és poder compartir les receptes que més ens agraden i descobrir-ne de noves. Llàstima que no tinc prou temps per poder fer totes les que vaig recollint de tots vosaltres!.
EliminaUna abraçada
No m'estranya gens: fan molt bona pinta!! I la combinació de figues i mató és un molt bon encert :)
ResponEliminaUna abraçada