El "marmitako" de tonyina és un d’aquells plats senzills, dels típics
dels pescadors, però que resulten espectaculars.
El millor que hem menjat va ser ja fa uns quants anys, durant unes vacances per Cantabria, a Castro Urdiales. Vam arribar al poble a l’hora de dinar i vam entrar a un petit restaurant, molt casolà, que hi havia al costat del port. Vam menjar el menú: "marmitako" de tonyina i molls a la brasa. Ens van posar un "platàs" de "marmitako" i després dos molls que no cabien al plat. Encara ens en recordem: el "marmitako", boníssim, i els molls impressionants!. La feina va ser per acabar-s’ho tot!.
Com que ens agrada molt, en faig de tant en tant. No sé si el meu supera el de Castro Urdiales, però ho intento... De moment, a casa no se m’han queixat!. L’altre dia en vaig fer: us poso la recepta per si el voleu provar...
El millor que hem menjat va ser ja fa uns quants anys, durant unes vacances per Cantabria, a Castro Urdiales. Vam arribar al poble a l’hora de dinar i vam entrar a un petit restaurant, molt casolà, que hi havia al costat del port. Vam menjar el menú: "marmitako" de tonyina i molls a la brasa. Ens van posar un "platàs" de "marmitako" i després dos molls que no cabien al plat. Encara ens en recordem: el "marmitako", boníssim, i els molls impressionants!. La feina va ser per acabar-s’ho tot!.
Com que ens agrada molt, en faig de tant en tant. No sé si el meu supera el de Castro Urdiales, però ho intento... De moment, a casa no se m’han queixat!. L’altre dia en vaig fer: us poso la recepta per si el voleu provar...
Ingredients: tonyina fresca, tallada gruixuda (1 tall per persona)
1 ceba de figueres grossa
alls
1 pebrot verd
tomàquets madurs
patates
sal i pebre negre
1 ceba de figueres grossa
alls
1 pebrot verd
tomàquets madurs
patates
sal i pebre negre
Preparació:
Tallem la tonyina a tacos (si té pell, la treiem abans).
Trinxem la ceba ben petita i el pebrot a trossets.
Els alls es pelen i es tallen a làmines.
Ratllem els tomàquets.
Pelem les patates i les fem a tacos.
Posem una cassola al foc amb el fons cobert d’oli. Quan estigui calent, hi tirem la tonyina i la sofregim una mica, remenant perquè no se’ns enganxi. Quan hagi agafat color, la treiem i la reservem.
Tallem la tonyina a tacos (si té pell, la treiem abans).
Trinxem la ceba ben petita i el pebrot a trossets.
Els alls es pelen i es tallen a làmines.
Ratllem els tomàquets.
Pelem les patates i les fem a tacos.
Posem una cassola al foc amb el fons cobert d’oli. Quan estigui calent, hi tirem la tonyina i la sofregim una mica, remenant perquè no se’ns enganxi. Quan hagi agafat color, la treiem i la reservem.
Posem la ceba, els alls i el pebrot a la cassola, a foc molt suau, i ho
sofregim a poc a poc. Quant la ceba estigui rossa, hi afegim el tomàquet
ratllat i deixem que es cogui, remenant de tant en tant.
Afegim les patates a la cassola i les barregem bé amb la salsa que hem fet. Aleshores posem aigua fins a cobrir les patates. Posem sal i pebre i ho remenem tot bé.
Tapem l’olla i la posem a foc fort fins que bulli. Aleshores baixem una mica el foc i ho deixem que cogui durant aproximadament 15 minuts.
Passat aquest temps, afegim la tonyina i deixem coure 5 minuts més.
Ho deixem reposar una mica...
I a dinar!
Afegim les patates a la cassola i les barregem bé amb la salsa que hem fet. Aleshores posem aigua fins a cobrir les patates. Posem sal i pebre i ho remenem tot bé.
Tapem l’olla i la posem a foc fort fins que bulli. Aleshores baixem una mica el foc i ho deixem que cogui durant aproximadament 15 minuts.
Passat aquest temps, afegim la tonyina i deixem coure 5 minuts més.
Ho deixem reposar una mica...
I a dinar!
A mi hija le queda tan rico como a tí, yo no lo he preparado nunca y me tengo que animar.Besossssss
ResponElimina