dissabte, 7 de juny de 2014

Mousse "lleugera" de xocolata


Aquesta mousse és lleugera perquè no porta ous ni nata...

Aquesta és una recepta de fusió, és dir, és el resultat de fusionar parts de dues receptes: la de la mousse de llimona "expréss" i la de la trufa"ràpida"!. 

Feia temps que em voltava pel cap que igual que faig mousse de llimona amb llet evaporada, la podria fer de xocolata. I si faig trufa "ràpida" amb cacau, també podria fer la mousse amb cacau en lloc de xocolata fosa. 

Total que l’altre dia la vaig fer: mousse de xocolata sense ous ni nata!. Va tenir un èxit total...

Té una textura i un gust una mica diferents de la mousse de xocolata clàssica, però és igual de bona.

Us la recomano!






Ingredients:     (per a 3 copes de mousse)
                         ½ brick (250 g) de llet evaporada (vaig fer servir la del Lidl)
                         3 cullerades de cacau pur en pols (vaig fer servir Valor)
                         3 cullerades de sucre glas (l'havia fet jo amb la picadora!)
                         ½ sobre de sucre avainillat


(Amb aquestes quantitats va quedar una mousse amb força gust de xocolata i no massa dolça. Podem variar les quantitats de cacau i sucre si volem la mousse més o menys forta i més o menys dolça)


 



Preparació:

Posem la llet evaporada a un bol de vidre i la posem al congelador una bona estona perquè estigui ben freda (entre 1/4 d'hora i 1/2 hora, segons el congelador). 

Quan veiem que es comença a congelar per les vores, la treiem i la batem amb la batedora de varetes (com si muntéssim nata) fins que veiem que augmenta el volum i comença a agafar consistència.

Aleshores hi afegim el sucre glas, després el cacau i després el sucre avainillat, mentre seguim batent.

Quan estigui tot ben barrejat, ho tornem a posar al congelador una bona estona.

Quan comenci a congelar-se per les vores, ho treiem i ho tornem a batre una mica més: veurem que agafa més consistència. 

Si tenim marge de temps (si no tenim massa pressa per menjar-nos la mousse!), podem posar-la altre cop una estona al congelador i després tornar-la a batre: quedarà més consistent. L’ideal és fer aquest procés dues o tres vegades.

Si afegim 3 fulles de gelatina dissoltes en una mica d'aigua just abans de la darrera "bategada", ens quedarà una mousse molt més consistent. També mantindrà la textura més temps.
 
Ho repartim en copes, i ho posem a la nevera fins a l'hora de servir-ho.

Bon profit!.







(la idea de posar la llet i la mousse al congelador i batre-les diverses vegades, la vaig treure de la web webos fritos: hi ha unes receptes de gelats fets amb llet evaporada i fa això perquè agafin consistència)





4 comentaris:

  1. Tinc tots els ingredients a casa...així que el puc fer en qualsevol moment!!! Qué boníssim! Petons!

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta la provaré de fer... Sembla molt bona!
    Marta

    ResponElimina
  3. Doncs molt bona idea i, a més, lleugera, que en aquesta època de l'any va molt bé. Petons.

    ResponElimina