Aquesta
és una manera diferent de menjar el carbassó. L’he anomenat croquetes per la
forma que els hi he donat, no pels ingredients ni l’elaboració, que és
completament diferent.
És una recepta semblant als bunyols de carbassó que he
fet en alguna ocasió, però sense farina ni llet.
Ens pot servir tant de primer
plat en qualsevol àpat com per un pica-pica...
Si us agrada el carbassó, l'heu de provar!.
Ingredients: 2 carbassons
1
ceba de figueres petita
Julivert
40 g de formatge ratllat (jo he fet servir grana
padano)
1 ou
Farina de galeta
Sal i oli d’oliva
(Amb aquestes quantitats surten dues racions de croquetes)
Elaboració:
Ratllem els
carbassons per la part gruixuda del ratllador.
Hi posem sal, ho barregem bé amb
les mans i ho posem a una escorredora o un colador perquè deixi anar l'aigua.
Va molt bé tapar-ho amb film i posar un pes a sobre per ajudar a què surti l'aigua.
Ho deixem un
mínim de 2 hores, perquè deixarà anar molta aigua. De tant en tant, fem pressió
amb les mans per ajudar a escórrer l’aigua.
Passada aquesta estona, escorrem el
carbassó ratllat amb les mans per eliminar les restes d’aigua i el posem a un
bol.
Tallem la ceba ben petita amb el ganivet.
Trinxem el julivert.
Batem l’ou
lleugerament.
Afegim la ceba, el julivert, l’ou i el formatge ratllat al bol i
ho remenem bé fins que ens quedi una mescla homogènia.
Si veiem que ens queda
poc consistent, hi afegim una mica de farina de galeta. De totes maneres, queda
una massa molt tova.
Agafem porcions de massa amb les mans, els li donem forma
de croqueta, les passem per farina de galeta i les fregim en oli ben calent.
(És millor no fer les croquetes molt grosses, perquè ens seran més fàcils de manipular).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada