Ja
he dit moltes vegades que a casa ens agraden molt les albergínies, i que quan
és temporada en faig tot sovint, de diferents maneres: farcides, fregides, en
truita, amb bacallà... Una altra cosa que també ens agrada molt són les quiches,
i també en faig sovint, de tot el que se m’acudeix.
L’altre dia vaig voler provar alguna cosa nova i se’m va acudir combinar aquestes dues coses: quiche i albergínies. Per donar-li un toc hi vaig afegir formatge de cabra, i aquí ho teniu: una quiche d’albergínia amb formatge de cabra...
L’altre dia vaig voler provar alguna cosa nova i se’m va acudir combinar aquestes dues coses: quiche i albergínies. Per donar-li un toc hi vaig afegir formatge de cabra, i aquí ho teniu: una quiche d’albergínia amb formatge de cabra...
Boníssima!
Ingredients:
Per
a la pasta brisa: 150 g de farina
75 g de margarina
3 cullerades d’aigua
Un pessic de
sal
Per
al farciment: 1 o 2 albergínies (segons la mida)
1 ceba de figueres
1 rodanxa de formatge de cabra de
rul·lo grossa (75-100g)
2 ous
1 brick de crema de llet (18% M.G.)
1 got de llet
(podem posar llet normal o llet evaporada)
sal, pebre negre i nou moscada
Preparació:
Primer de
tot fem la pasta brisa (podem fer servir la que venen feta al súper, però és
fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena).
La deixem reposar
uns 10’ a la nevera.
Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.
Untem o
folrem amb paper de forn un motlle de tarta o de pastís que sigui desmuntable.
Posem una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb
l’ajut d’un corró, fins deixar-la com una làmina fina. La posem al motlle, de
manera que cobreixi tot el fons i els laterals.
Punxem la massa amb una
forquilla, la cobrim amb més paper de forn i hi posem un bon grapat de cigrons
o mongetes seques perquè la massa no s’infli.
Ho posem a coure al forn uns 8 o
10’. Passat aquest temps, la treiem del forn i la reservem. (Si la massa se’ns
ha inflat una mica, la fem baixar apretant amb el palmell de la mà).
Mentrestant
preparem el farciment:
Rentem les albergínes i les tallem a trossets.
Tallem la ceba a trossets.
Posem l’albergínia i la ceba en un recipient de vidre amb una mica d’oli, ho remenem bé i ho posem al microones de 5 a 8’, fins que estigui gairebé cuit.
Posem un raig d’oli en una paella, i quan estigui calent i aboquem la barreja d’albergínia i ceba. Hi posem sal i ho sofregim una mica.
(En lloc de fregir l’albergínia, perquè no agafés tant d’oli la vaig coure al microones i després la vaig passar una mica per la paella ).
Batem els ous en un bol gros o una enciamera (jo ho faig amb la batedora de varetes i així queden molt escumosos). Hi afegim la crema de llet i el got de llet, sal, pebre i nou moscada i ho remenem bé.
Després hi afegim l’albergínia amb la ceba i ho remenem fins que quedi tot ben barrejat.
Aboquem la barreja al motlle.
Tallem el formatge a trossos el més prims possible (se'ns esmicolarà, però és igual) i el repartim per tota la superfície.
Ho posem a coure al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una mica de color (al voltant d’uns 25’, però el temps pot variar segons el forn, o sigui que cal anar controlant).
La deixem refredar una mica
i ja la podem desemmotllar.
Tant si la mengem freda com calenta està molt bona. Us recomano que la proveu... segur que repetiu!!!!!
De segur que la provarem!!
ResponEliminaEstà genial!!!!. Avui repeteixo. Moltes gràcies
ResponEliminaEstà genial!!!!. Avui repeteixo. Moltes gràcies
ResponEliminaGràcies per compartir. He fet la massa jo mateixa amb farina integral ecològica, ha costat agermanar-la però ha pagat la pena. He empolsinat la quiche amb herbes de provença, li han donat un toc especial.
ResponElimina