L’estiu és temps de préssecs.
A casa ens agraden
molt, i en mengem tot sovint. Els que
més ens agraden són els préssecs d’Ordal. No sé si els coneixeu, però són
boníssims!. Tots els dissabtes i diumenges dels mesos de juny, juliol i agost, a
la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal es fa el mercat del préssec. Allà
els podem comprar directament dels pagesos de la zona, recent collits, al seu
punt òptim de maduració. També se’n poden trobar a moltes botigues de la
comarca. Si teniu l’oportunitat, prover-los: segur que repetiu!.
Un dia que
vaig fer melmelada amb uns quants préssecs que estaven molt madurs, se’m va
acudir que podria quedar molt bo un pastís tipus mousse (com el que faig
habitualment amb melmelada de taronja) amb melmelada de préssec. Ho vaig provar
i aquí el teniu… una delícia!
Ingredients:
- Per
a la base: 200 g de galetes maries
50
g de mantega (aproximadament)
- Per
al pastís: 375 g de formatge fresc
(“quark”)
15
g de gelatina (9 fulls)
0,5
l de nata líquida (35% M.G.)
200
g de sucre
2 o 3 préssecs
- Per a
la melmelada de préssec: 2 o 3 préssecs
(segons la mida)
sucre
- Per a la cobertura: melmelada de préssec
8
g de gelatina (4 fulls)
(Si no tenim formatge quark, també podem fer
servir formatge tipus philadelphia)
Preparació:
Primer de tot fem la
melmelada:
Rentem bé els préssecs. Els tallem a trossos petits (sense pelar-los), els posem en un bol i els pesem (No ens hem d’oblidar de restar el pes del bol!).
Hi afegim la meitat del seu pes de sucre. Ho remenem bé. Ho posem en un pot al foc i ho deixem coure a foc suau durant aproximadament ½ hora (fins que veiem que es comença a espessir), remenant de tant en tant perquè la fruita es desfaci una mica.
Rentem bé els préssecs. Els tallem a trossos petits (sense pelar-los), els posem en un bol i els pesem (No ens hem d’oblidar de restar el pes del bol!).
Hi afegim la meitat del seu pes de sucre. Ho remenem bé. Ho posem en un pot al foc i ho deixem coure a foc suau durant aproximadament ½ hora (fins que veiem que es comença a espessir), remenant de tant en tant perquè la fruita es desfaci una mica.
Un cop feta la melmelada,
l’aboquem a un bol perquè es refredi.
Comencem a fer el pastís:
En aquest cas fem el pastís directament sobre la safata on el servirem, utilitzant un motlle desmuntable sense la seva base.
Folrem la paret del motlle amb film i el posem a sobre de la safata on volem servir el pastís.
Per fer la base del pastís, trenquem les galetes a trossets i les posem a la picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que quedin com una pasta (si cal, afegim més mantega).
Repartim aquesta pasta per la safata, apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle.
Posem la gelatina en remull en aigua freda una estona perquè s’estovi.
Comencem a fer el pastís:
En aquest cas fem el pastís directament sobre la safata on el servirem, utilitzant un motlle desmuntable sense la seva base.
Folrem la paret del motlle amb film i el posem a sobre de la safata on volem servir el pastís.
Per fer la base del pastís, trenquem les galetes a trossets i les posem a la picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que quedin com una pasta (si cal, afegim més mantega).
Repartim aquesta pasta per la safata, apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle.
Posem la gelatina en remull en aigua freda una estona perquè s’estovi.
Un cop estovada, ho sacsegem perquè es dissolgui bé. Si veiem que li costa, ho escalfem una mica amb el foc molt fluix.
Posem el formatge en una enciamera i hi afegim la gelatina.
Ho remenem bé i ho deixem reposar a la nevera perquè vagi agafant cos.
Mentrestant muntem la nata amb el sucre. Un cop muntada, hi afegim el formatge amb la gelatina i ho remenem amb cura fins que quedi ben barrejat.
Hi afegim 3 o 4 cullerades de melmelada i ho remenem perquè quedi ben integrada.
Després aboquem la barreja dins el motlle i amb una espàtula ho repartim bé perquè quedi d’un gruix uniforme.
Ho posem a la nevera. Cal deixar-ho com a mínim 4 o 5 hores a la nevera perquè quedi ben consistent, però és millor fer-lo d’un dia per l’altre.
Un cop estigui ben près, ja es pot preparar la cobertura:
Dissolem la gelatina i la barregem amb la melmelada. Ho deixem reposar una mica perquè agafi una mica de cos i no ens regalimi.
Treiem el pastís de la nevera i retirem el motlle que l’envolta.
Cobrim el pastís amb la melmelada i el tornem a posar a la nevera fins al moment de servir-lo.
Bon profit!!!!!
DEliciosa de ben segur, quina pinta aquests prèssecs!!
ResponElimina