dissabte, 20 de febrer de 2016

Bica blanca de Laza


La bica és una mena de pa de pessic típic de la província d’Ourense. 

Un dels seus ingredients és la mantega, la qual cosa li dóna una consistència i cos característics. Té un lleuger gust de canyella, i la capa de sobre torrada.

Cada poble té la seva pròpia recepta, encara que totes són semblants quant a ingredients i elaboració. La del poble de Laza, però,és una mica diferent, perquè es fa amb les clares dels ous i porta nata en lloc de mantega.

Havia vist la recepta en diferents blogs (Cocinando con Neus i Galletas habelas hailas, entre d'altres...) i feia temps que tenia ganes de fer-la. Però necessitava 6 clares... que em van quedar dels ous que vaig utilitzar per a la crema pastissera del pastís de crema i xocolata que vaig fer dies enrera per a la festa dels aniversaris.

O sigui que aquí el teniu...

Us el recomano, és boníssim!!!






Ingredients:    6 clares d’ou
                        250 ml de nata líquida (35% MG)
                        225 gr de sucre
                        250 gr de farina
                        25 gr de sucre per a decorar
                        1 culleradeta de canyella en pols


Preparació:

Encenem el forn a 180ºC.

Folrem el motlle amb paper de forn.

Muntem la nata i la reservem a la nevera.

Muntem les clares d’ou amb un polsim de sal, fins que quedin ben fermes. 



Aleshores anem afegint el sucre a cullerades, mentre seguim batent.

A continuació, afegim la farina tamissada, a poc a poc, mentre anem barrejant amb cura amb una espàtula de fusta o una llengua perquè no se’ns baixin. Ho hem de treballar molt poc, tot just perquè la farina s’integri.

Aleshores posem la nata: l’anem afegint a cullerades, remenant amb moviments suaus perquè es vagi incorporant a la massa, fins que aconseguim una mescla homogènia.

Aboquem la massa dins del motlle. 
 



Donem uns copeta amb el motlle a sobre el marbre i passem l’espàtula de fusta o la llengua per sobre per aconseguir que la superfície uniforme.

Barregem el sucre amb la canyella i ho tirem per sobre de la massa amb una cullereta, de manera que quedi tota la superíficie empolsinada.




Ho posem al forn fins que estigui cuit (uns 40’, però com sempre, el temps dependrà del nostre forn).

Un cop cuit, el treiem del forn...



  

... i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.

I ja el tenim a punt!



  


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada