Feia temps que tenia ganes de fer
aquest pastís, que vaig veure per primer cop al blog delícies de llimona: em va
semblar que havia de ser molt però que molt bo!.
L’altre dia vàrem tenir dinar familiar per celebrar els aniversaris que “cauen” aquest mes de febrer: el del meu nebot, el meu marit, el meu germà, i el meu (en aquest ordre...). A mí em va tocar fer les postres (com sempre en aquests casos!), i vaig pensar que podria ser un bon moment per fer aquest pastís...
El pa de pessic de la recepta original és una mica diferent del que faig jo habitualment. Com que no tenia temps de fer una prova per avançat per veure com em quedava, no em vaig voler arriscar i vaig fer la meva recepta de sempre.
El pastís era per a 11 persones, així que vaig optar per fer-lo rectangular i no rodó perquè fos més fàcil de fer les porcions...
Va quedar boníssim, i amb una pinta espectacular!.
L’hauré de tornar a fer aviat, aquest cop amb el pa de pessic com a la recepta original...
L’altre dia vàrem tenir dinar familiar per celebrar els aniversaris que “cauen” aquest mes de febrer: el del meu nebot, el meu marit, el meu germà, i el meu (en aquest ordre...). A mí em va tocar fer les postres (com sempre en aquests casos!), i vaig pensar que podria ser un bon moment per fer aquest pastís...
El pa de pessic de la recepta original és una mica diferent del que faig jo habitualment. Com que no tenia temps de fer una prova per avançat per veure com em quedava, no em vaig voler arriscar i vaig fer la meva recepta de sempre.
El pastís era per a 11 persones, així que vaig optar per fer-lo rectangular i no rodó perquè fos més fàcil de fer les porcions...
Va quedar boníssim, i amb una pinta espectacular!.
L’hauré de tornar a fer aviat, aquest cop amb el pa de pessic com a la recepta original...
Ingredients (per a un pastís rectangular de 30 x 21 cm):
Pa de pessic: 6 ous
200 g de sucre
200 g de farina
Un pessic de sal
Crema pastissera: 3/4 l de llet
150 g de sucre
6 ous
60 g de maizena
1 sobre de sucre avainillat
Cobertura: 200 g de xocolata negra Nestlé postres
150 ml de nata líquida (35% MG)
200 g de sucre
200 g de farina
Un pessic de sal
Crema pastissera: 3/4 l de llet
150 g de sucre
6 ous
60 g de maizena
1 sobre de sucre avainillat
Cobertura: 200 g de xocolata negra Nestlé postres
150 ml de nata líquida (35% MG)
Elaboració:
Crema Pastissera:
Separem els rovells de les clares. (Les clares les guardarem a la nevera o al congelador per a una altra ocasió...).
Posem la llet al foc.
Mentrestant, batem els rovells d’ou amb el sucre i el sucre avainillat, fins que ens quedi una mescla blanquinosa i escumosa. Aleshores hi afegim la maizena i ho barregen bé.
Afegim la llet, ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull, sense deixar de remenar.
Quan arrenqui el bull, ho treiem del foc i ho seguim remenant uns segons més.
Aboquem la crema en un recipient amb una mica de fondària i ho deixem refredar, remenant de tant en tant.
Un cop freda, la tapem amb film i la posem a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Pa de pessic:
Encenem el forn a 180ºC.
Folrem el motlle amb paper de forn.
Batem els ous sencers amb el sucre i la sal amb la KA durant 15’ (Si ho fem amb les varetes elèctriques potser no ho podrem batre tanta estona...). Ens quedarà una crema espessa i esponjosa.
Afegim a poc a poc la farina tamissada, mentre anem remenant amb cura amb una llengua o una espàtula de fusta. Hem de treballar-ho el mínim possible, tot just perquè la farina s’integri.
Aboquem la massa al motlle i ho posem al forn fins que estigui cuit (uns 30’, però com sempre, el temps dependrà del nostre forn).
Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Per muntar el pastís:
Treiem la crema de la nevera i la deixem temperar una mica perquè ens sigui més fàcil de manipular.
Tallem el pa de pessic (fred) per la meitat.
Posem la part de baix a la safata on el vulguem servir i hi repartim la crema pel damunt fent una capa de gruix uniforme.
Ho tapem amb la part de sobre del pa de pessic.
Cobertura:
Posem la nata líquida en un cassó al foc molt baix. Quan veiem que arrenca el bull, hi afegim la xocolata a trossos i ho remenem bé amb una espàtula de fusta o una llengua, fins que la xocolata es fongui del tot i ens quedi una barreja homogènia.
Ho treiem del foc i ho deixem refredar una mica, perquè s’espesseixi i agafi cos.
Quan la xocolata estigui tèbia, l’aboquem per sobre del pastís.
Amb una espàtula o un ganivet l’estenem per tota la superfície, deixant que caigui una mica pels costats.
Posem el pastís a la nevera fins al moment de servir....
Separem els rovells de les clares. (Les clares les guardarem a la nevera o al congelador per a una altra ocasió...).
Posem la llet al foc.
Mentrestant, batem els rovells d’ou amb el sucre i el sucre avainillat, fins que ens quedi una mescla blanquinosa i escumosa. Aleshores hi afegim la maizena i ho barregen bé.
Afegim la llet, ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull, sense deixar de remenar.
Quan arrenqui el bull, ho treiem del foc i ho seguim remenant uns segons més.
Aboquem la crema en un recipient amb una mica de fondària i ho deixem refredar, remenant de tant en tant.
Un cop freda, la tapem amb film i la posem a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Pa de pessic:
Encenem el forn a 180ºC.
Folrem el motlle amb paper de forn.
Batem els ous sencers amb el sucre i la sal amb la KA durant 15’ (Si ho fem amb les varetes elèctriques potser no ho podrem batre tanta estona...). Ens quedarà una crema espessa i esponjosa.
Afegim a poc a poc la farina tamissada, mentre anem remenant amb cura amb una llengua o una espàtula de fusta. Hem de treballar-ho el mínim possible, tot just perquè la farina s’integri.
Aboquem la massa al motlle i ho posem al forn fins que estigui cuit (uns 30’, però com sempre, el temps dependrà del nostre forn).
Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Per muntar el pastís:
Treiem la crema de la nevera i la deixem temperar una mica perquè ens sigui més fàcil de manipular.
Tallem el pa de pessic (fred) per la meitat.
Posem la part de baix a la safata on el vulguem servir i hi repartim la crema pel damunt fent una capa de gruix uniforme.
Ho tapem amb la part de sobre del pa de pessic.
Cobertura:
Posem la nata líquida en un cassó al foc molt baix. Quan veiem que arrenca el bull, hi afegim la xocolata a trossos i ho remenem bé amb una espàtula de fusta o una llengua, fins que la xocolata es fongui del tot i ens quedi una barreja homogènia.
Ho treiem del foc i ho deixem refredar una mica, perquè s’espesseixi i agafi cos.
Quan la xocolata estigui tèbia, l’aboquem per sobre del pastís.
Amb una espàtula o un ganivet l’estenem per tota la superfície, deixant que caigui una mica pels costats.
Posem el pastís a la nevera fins al moment de servir....
Té una pinta deliciosa, segur que no en va sobrar! Moltes felicitats! Petons.
ResponEliminaGràcies Chus.
EliminaLa veritat és que estava boníssim...
Una abraçada,
Te un aspecte deliciós!!! L'intentaré fer un dia i ja et diré!!
ResponEliminaA veure si t'animes!.
EliminaEls teus pastissos també tenen una pinta fantàstica!. No coneixia el teu blog, i m'ha semblat ple de receptes moooolt interessants. A veure si un dia d'aquests m'animo a fer-ne alguna!.
Una abraçada
Moltes gràcies Marta per visitar el meu blog. Ja m'ho diràs si fas alguna recepta i espero que t'agradi tant com a mi.
ResponEliminaUna abraçada