dissabte, 18 de febrer de 2017

Pop a la gallega


Aquesta és una recepta molt senzilla i ràpida de fer, sempre que disposem del pop ja cuit, és clar. Ens pot servir per a un aperitiu, un primer plat, un sopar… El principal és que el pop sigui bo i que el pebre vermell i l’oli amb què l’amanim sigui de bona qualitat. 

Jo li compro el pop a la Sandra, la meva peixatera, que té unes potes ja cuites envasades al buit que estan molt bé (com tot el seu peix, val a dir…).  I faig servir pebre vermell de la Vera, que sempe és garantia de qualitat!. Una curiositat: l’altre dia, veient un programa del Gordon Ramsay al canal cocina, vaig veure que fa servir el mateix pebre vermell que jo: “La Chinata”!.

El tipus de pebre que fem servir dependrà dels nostres gustos. Podem posar-ne només de dolç o posar-ne també de picant. Jo sempre amania el pop amb una mica del picant barrejat amb el dolç. Dic amania perquè fa uns dies una bona amiga em va regalar un pot de pebre agredolç i ara faig servir aquest...






 

Ingredients:   Pop (ja cuit)
                        Patates
                        Pebre vermell (dolç i picant, o agredolç)
                        Oli d’oliva
                        Sal gruixuda

 







Elaboració:

Pelem les patates i les tallem a rodanxes d’aproximadament ½ cm. 




Les posem a coure en una olla amb aigua durant uns 15.’

Mentrestant escalfem el pop. Jo l’escalfo amb aigua calenta, doncs trobo que si s’escalfa al microones es resseca. 

Tallem el pop a rodanxes amb unes tisores. 

Posem una cassola amb aigua al foc, i quan l’aigua estigui a punt de bullir apagem el foc i hi posem el pop i ho deixem una estona (mentre s’acaben de coure les patates).

Quan les patates estiguin cuites, les escorrem i les repartim per un plat. 





Escorrem el pop i el repartim per sobre les patates. 





Posem sal i empolsinem amb el pebre vermell (jo ho faig amb un petit colador, perquè es reparteixi millor)....






i hi tirem un bon raig d’oli per sobre.





I a menjar!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada