dimarts, 5 de març del 2019

Pastís d'ametlla, taronja i xocolata


Tenia un paquet encetat de farina d’ametlla que volia gastar. D’entrada vaig pensar en fer el pastís d’ametlla però després se'm va acudir que podia fer alguna cosa diferent.

Mirant per la xarxa vaig trobar pastissos d’ametlla amb taronja, però em van semblar massa enrevessats: s’havien de bullir les taronges senceres i després trinxar-les, i a més, necessitaves força temps perquè havies de deixar refredar bé les taronges abans de trinxar-les i afegir-les a la massa del pastís. Total, que havia de coure les taronges el dia abans de fer el pastís o coure-les al matí i fer el pastís al vespre, deixar-lo refredar i l’endemà acabar-lo amb la cobertura de xocolata... 

Aleshores vaig trobar el canal de YouTube  Tonio.cocina amb una recepta  que afegia pell de taronja ratllada a la massa del pastís i després empapava el pa de pessic amb un xarop fet amb suc de taronja, i acabava cobrint-lo  amb una "ganache" de xocolata. Em va semblar que era una opció molt més senzilla i que podia ser tan bona com les altres. O sigui que vaig adaptar això a la meva recepta de pastís d'ametlla

I aquí la teniu:







Ingredients:   

         125 g de farina d’ametlla
         75 g de sucre (125 g per al pa de pessic i 50 g per al xarop de taronja)
         3 ous
         1 taronja
         75 ml de nata líquida (35% MG)
         75 g de xocolata Nestlé postres 



Elaboració: 

Primer de tot fem el pa de pessic:

Rentem bé la taronja i la ratllem amb un ratllador fi, procurant no agafar la part blanca de la pell. Ho reservem.

Separem els rovells de les clares.

Posem els rovells a un bol amb 125 g de sucre i els batem amb la batedora de varetes (jo, amb la KA) fins que blanquegin.

Afegim l’ametlla trinxada i la pell de taronja ratllada i ho barregem bé. 

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a poc a poc a la barreja d’ous i ametlla, remenant amb molta cura fins que quedi una massa uniforme.

Aboquem la massa a un motlle rodó folrat amb paper vegetal i ho posem al forn a 180º C fins que estigui cuit (aproximadament mitja hora).

El deixem refredar a sobre d’una reixeta.

Mentre es cou el pastís, fem el xarop de taronja:

Expremem la taronja i pesem el suc. (Si la taronja és grossa, obtindrem uns 100 g de suc). 

El posem a un caçó i hi afegim 50 g de sucre. Ho remenem.

Ho posem al foc (fluix) i anem remenant perquè el sucre es desfaci bé. Ho deixem bullir 3 o 4’, sense deixar de remenar. 




Ho treiem del foc i ho deixem refredar una mica. 

Ho colem i ho reservem.




Quan el pastís estigui fred, el treiem del motlle i el posem a una safata. 




 Amb una cullera, repartim el xarop de taronja per tota la superfície del pastís, assegurant-nos que queda tot ben empapat.






Posem la nata líquida en un caçó i ho posem al foc. Quan arrenqui el bull, apaguem el foc i hi afegim la xocolata trossejada. 

Anem remenant amb una espàtula fins que la xocolata s’hagi desfet del tot i ens quedi un líquid uniforme i lluent.

Ho aboquem per sobre el pa de pessic, de manera que quedi tot cobert i regalimi una mica pels costats.

Esperem que la xocolata es refredi, i ja ens ho podem menjar!.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada