Aquesta recepta la vaig trobar un
dia navegant per la xarxa
(https://www.cocinacaserayfacil.net/pollo-a-la-cerveza-al-horno/) i em va agradar, o sigui que la vaig guardar per provar-la. I l’altre dia em vaig decidir a
fer-la...
És fàcil de preparar i a més es cou al forn, cosa que sempre és interessant, doncs ni embrutem els fogons ni hem d’estar pendents d’anar remenant la cassola. A més, si posem força patates ens serveix de plat únic...
Jo la vaig fer amb cervesa Alhambra 1925, que és la que habitualment prenem a casa. Però com diu la recepta original, es pot fer amb qualsevol tipus de cervesa, rossa, torrada, negra... i en cada cas el resultat final serà diferent. Ho hauré de provar!
És fàcil de preparar i a més es cou al forn, cosa que sempre és interessant, doncs ni embrutem els fogons ni hem d’estar pendents d’anar remenant la cassola. A més, si posem força patates ens serveix de plat únic...
Jo la vaig fer amb cervesa Alhambra 1925, que és la que habitualment prenem a casa. Però com diu la recepta original, es pot fer amb qualsevol tipus de cervesa, rossa, torrada, negra... i en cada cas el resultat final serà diferent. Ho hauré de provar!
Ingredients: Pollastre a trossos
Patates
Cebes de figueres
1 ampolla de cervesa
Farigola seca
Romaní sec
Sal i pebre negre
Oli d’oliva
(La quantitat dels diferents ingredients dependrà de la quantitat de menjar que vulguem fer).
Com que tinc el bosc molt a la vora, quan sortim a donar una volta aprofito per collir farigola i romaní. Els deixo assecar i quan estan ben secs trinxo les fulles amb la picadora i les guardo en pots de vidre. Així sempre tinc farigola i romaní secs a mà...
Elaboració:
Encenem el forn a 200ºC.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes d’aproximadament ½ cm de gruix.
Tallem les cebes en juliana no massa prima.
Posem les patates i les cebes a una safata que pugui anar al forn. Hi posem sal i pebre negre i ho remenem amb les mans perquè es barregi tot bé.
Ho repartim per tota la base de la safata.
Posem els talls de pollastre a sobre les patates.
Repartim la cervesa per sobre.
Posem sal i pebre als talls de pollastre i els empolsinem amb la farigola i el romaní.
Hi tirem un raig d’oli per sobre.
Ho posem al forn i ho deixem coure durant 25’.
Treiem la safata del forn i tombem els trossos de pollastre. Hi posem sal i pebre i farigola i romaní, i un altre raig d’oli.
Ho tornem a posar al forn i ho deixem 25’ més o fins que veiem que el pollastre i les patates estan cuits.
I ja ho tenim a punt!
Patates
Cebes de figueres
1 ampolla de cervesa
Farigola seca
Romaní sec
Sal i pebre negre
Oli d’oliva
(La quantitat dels diferents ingredients dependrà de la quantitat de menjar que vulguem fer).
Com que tinc el bosc molt a la vora, quan sortim a donar una volta aprofito per collir farigola i romaní. Els deixo assecar i quan estan ben secs trinxo les fulles amb la picadora i les guardo en pots de vidre. Així sempre tinc farigola i romaní secs a mà...
Elaboració:
Encenem el forn a 200ºC.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes d’aproximadament ½ cm de gruix.
Tallem les cebes en juliana no massa prima.
Posem les patates i les cebes a una safata que pugui anar al forn. Hi posem sal i pebre negre i ho remenem amb les mans perquè es barregi tot bé.
Ho repartim per tota la base de la safata.
Posem els talls de pollastre a sobre les patates.
Repartim la cervesa per sobre.
Posem sal i pebre als talls de pollastre i els empolsinem amb la farigola i el romaní.
Hi tirem un raig d’oli per sobre.
Ho posem al forn i ho deixem coure durant 25’.
Treiem la safata del forn i tombem els trossos de pollastre. Hi posem sal i pebre i farigola i romaní, i un altre raig d’oli.
Ho tornem a posar al forn i ho deixem 25’ més o fins que veiem que el pollastre i les patates estan cuits.
I ja ho tenim a punt!
Doncs ho trobo força fàcil.
ResponEliminaQuina és la millor temperatura per a posar el forn?
ResponElimina