Aquesta recepta la vaig trobar
a internet, concretament al web de El comidista.
Havia comprat dos talls de tonyina
molt macos a la Sandra, la meva peixatera, i se’m va acudir buscar per la xarxa
alguna manera diferent de fer-la. Em vaig trobar amb aquesta recepta, que es
veu que és d’un restaurant de Cádiz que es diu El Campero, i em va semblar que podia estar bé. Això de “en colorao”
és perquè porta pebre vermell.
A la recepta original fan la tonyina a tacos, però jo vaig deixar els dos talls sencers.
La veritat és que va quedar molt bona. La penso repetir!
A la recepta original fan la tonyina a tacos, però jo vaig deixar els dos talls sencers.
La veritat és que va quedar molt bona. La penso repetir!
Ingredients: 2 talls de tonyina
2 cebes de figueres
2 grans d’all
Orenga
1 fulla de
llorer
½ culleradeta de pebre vermell dolç (Pimentón de La Vera)
150 ml de fumet
de peix
Un raig de vinagre de xerès
Oli d’oliva i sal
Preparació:
Tallem els alls a làmines i les cebes en
juliana.
A una paella amb una mica d’oli, posem els alls, la ceba, el llorer, l’orenga
i una mica de sal.
Ho sofregim a foc fluix, fins que la seva estigui transparent.
Afegim
el fumet de peix, el pebre vermell i el vinagre. Remenem bé i ho deixem bullir
un parell de minuts.
Salem els talls de tonyina i els posem a la paella.
Els deixem coure dos minuts i els tombem. Els deixem dos o tres minuts més, o
fins que estinguin al nostre gust. Però millor no coure’ls massa.
I ja estan a punt!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada