Aquesta
recepta la va penjar fa uns dies la Mònica Tarradellas al seu blog Ensucrat, i així que la vaig
veure vaig pensar que l’havia de fer. Tenia molt bona pinta!.
Jo l’he modificat
una mica, canviant el formatge ratllat per formatge de rul·lo de cabra i fent
la cobertura només amb pebrots del piquillo. També he afegit els ous ja batuts,
en lloc de barrejar-los directament amb el formatge. Vaig pensar que així
quedaria més flonjo. Suposo que permet tantes variacions com se’ns acudeixin,
totes igual de bones!.
És molt fàcil i ràpid de fer, i està
boníssim. Jo ja l’he fet dues vegades...
A més, tant ens serveix com a primer plat com per un
pica-pica o per un sopar informal. Què més volem?.
Us el recomano!
Ingredients: (Per a un motlle de 18 cm de
diàmetre)
150 g de galetes salades
30 g de mantega (aprox.)
2 ous
180 g de fotmatge crema
75 g de formatge rul·lo de cabra
½ pot de pebrots del piquillo
sucre
sal i pebre negre
Preparació:
Encenem el forn a 160ºC.
Folrem un motlle de 18 cm de diàmetre amb paper de forn.
Trinxem les galetes salades amb la picadora. Les posem a un bol.
Fonem la mantega al microones i l’afegim a les galetes. Ho barregem bé fins que ens quedi una pasta homogènia.
Repartim la pasta de galeta pel fons del motlle, apretant bé (va bé ajudar-se d’una llengua de silicona o una cullereta) fins a formar una base.
Ho posem una estona a la nevera perquè agafi consistència.
Mentrestant preparem el pastís:
A un bol posem el formatge crema i el formatge de cabra i ho barregem bé amb una forquilla (si veiem que ens queden grumolls, li donem un toc de batedora).
Muntem els ous amb la batedora de varetes. Els afegim a la barreja de formatges.
Posem una mica de sal i pebre negre i ho barregem bé, fins que ens quedi una crema homogènia.
Treiem el motlle de la nevera i hi aboquem la crema de formatge.
Ho coem al forn de 20 a 25’ (fins que estigui quallat).
Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Mentre es refreda fem la salsa de pebrot:
Trinxem els pebrots amb el seu suc amb la batedora.
Hi afegim un raig d’oli, una mica de sal i una cullerada de sucre. Ho barregem bé i ho aboquem a una paella o un cassó.
Ho coem a foc molt fluix, remenant de tant en tant, fins que veiem que ens queda com una melmelada.
Ho deixem refredar.
Posem el pastís en una safata i repartim la salsa de pebrots per tota la superfície.
El deixem a la nevera fins al moment de servir.
Boníssim!
150 g de galetes salades
30 g de mantega (aprox.)
2 ous
180 g de fotmatge crema
75 g de formatge rul·lo de cabra
½ pot de pebrots del piquillo
sucre
sal i pebre negre
Preparació:
Encenem el forn a 160ºC.
Folrem un motlle de 18 cm de diàmetre amb paper de forn.
Trinxem les galetes salades amb la picadora. Les posem a un bol.
Fonem la mantega al microones i l’afegim a les galetes. Ho barregem bé fins que ens quedi una pasta homogènia.
Repartim la pasta de galeta pel fons del motlle, apretant bé (va bé ajudar-se d’una llengua de silicona o una cullereta) fins a formar una base.
Ho posem una estona a la nevera perquè agafi consistència.
Mentrestant preparem el pastís:
A un bol posem el formatge crema i el formatge de cabra i ho barregem bé amb una forquilla (si veiem que ens queden grumolls, li donem un toc de batedora).
Muntem els ous amb la batedora de varetes. Els afegim a la barreja de formatges.
Posem una mica de sal i pebre negre i ho barregem bé, fins que ens quedi una crema homogènia.
Treiem el motlle de la nevera i hi aboquem la crema de formatge.
Ho coem al forn de 20 a 25’ (fins que estigui quallat).
Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Mentre es refreda fem la salsa de pebrot:
Trinxem els pebrots amb el seu suc amb la batedora.
Hi afegim un raig d’oli, una mica de sal i una cullerada de sucre. Ho barregem bé i ho aboquem a una paella o un cassó.
Ho coem a foc molt fluix, remenant de tant en tant, fins que veiem que ens queda com una melmelada.
Ho deixem refredar.
Posem el pastís en una safata i repartim la salsa de pebrots per tota la superfície.
El deixem a la nevera fins al moment de servir.
Boníssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada