divendres, 9 d’agost de 2019

"Cheescake" salat


Aquesta recepta la va penjar fa uns dies la Mònica Tarradellas al seu blog Ensucrat, i així que la vaig veure vaig pensar que l’havia de fer. Tenia molt bona pinta!. 

Jo l’he modificat una mica, canviant el formatge ratllat per formatge de rul·lo de cabra i fent la cobertura només amb pebrots del piquillo. També he afegit els ous ja batuts, en lloc de barrejar-los directament amb el formatge. Vaig pensar que així quedaria més flonjo. Suposo que permet tantes variacions com se’ns acudeixin, totes igual de bones!.

És molt fàcil i ràpid de fer, i està boníssim. Jo ja l’he fet dues vegades... 


A més, tant ens serveix com a primer plat com per un pica-pica o per un sopar informal. Què més volem?.

Us el recomano!








Ingredients:   (Per a un motlle de 18 cm de diàmetre) 
                       150 g de galetes salades
                       30 g de mantega (aprox.)
                       2 ous
                       180 g de fotmatge crema
                       75 g de formatge rul·lo de cabra
                       ½ pot de pebrots del piquillo
                       sucre
                       sal i pebre negre


Preparació: 

Encenem el forn a 160ºC.

Folrem un motlle de 18 cm de diàmetre amb paper de forn.

Trinxem les galetes salades amb la picadora. Les posem a un bol.




Fonem la mantega al microones i l’afegim a les galetes. Ho barregem bé fins que ens quedi una pasta homogènia.

Repartim la pasta de galeta pel fons del motlle, apretant bé (va bé ajudar-se d’una llengua de silicona o una cullereta) fins a formar una base.





Ho posem una estona a la nevera perquè agafi consistència. 

Mentrestant preparem el pastís:

A un bol posem el formatge crema i el formatge de cabra i ho barregem bé amb una forquilla (si veiem que ens queden grumolls, li donem un toc de batedora).

Muntem els ous amb la batedora de varetes. Els afegim a la barreja de formatges. 

Posem  una mica de sal i pebre negre i ho barregem bé, fins que ens quedi una crema homogènia.

Treiem el motlle de la nevera i hi aboquem la crema de formatge. 





Ho coem al forn  de 20 a 25’ (fins que estigui quallat).




Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.

Mentre es refreda fem la salsa de pebrot:

Trinxem els pebrots amb el seu suc amb la batedora. 

Hi afegim un raig d’oli, una mica de sal i una cullerada de sucre. Ho barregem bé i ho aboquem a una paella o un cassó. 

Ho coem a foc molt fluix, remenant de tant en tant, fins que veiem que ens queda com una melmelada. 

Ho deixem refredar.

Posem el pastís en una safata i repartim la salsa de pebrots per tota la superfície. 

El deixem a la nevera fins al moment de servir. 

Boníssim!




  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada