dissabte, 29 de juny del 2019

Sardines escabetxades


Aquest és un plat molt estiuenc, i que a més dóna molt de joc. 

Les sardines escabetxades les podem menjar com a tall, en un dinar o sopar informal, posar-les en un pica-pica...  Qualsevol moment és bo!!!

Hi ha moltes maneres de fer l’escabetx. Crec que aquesta és una d’aquelles receptes que cadascú fa a la seva manera...i totes són bones!. Jo el faig tal com el feia la meva mare, que és com ens agrada a casa. 

Ara us l’explico...








Ingredients:   Sardines, de mida mitjana (de la peixateria de la Sandra, és clar)
                       Alls
                       Unes branques de farigola
                       1 fulla de llorer
                       Pebre vermell dolç i picant (Pimentón de La Vera)
                       Vinagre de xerès
                       Oli d’oliva
                       Farina 










Preparació: 

Netegem bé les sardines, treient el cap i les tripes. Les salem i les deixem escórrer.

Enfarinem les sardines i les fregim en una paella amb oli. 

Les posem en un recipient que tingui una mica de fondària i les reservem.





Afegim oli a la paella (la quantitat d’oli dependrà de la quantiat de sardines que tinguem. Haurem de calcular que n’hi hagi suficient  per cobrir-les totes). 

Hi posem els alls sencers, sense pelar, la farigola i el llorer i ho sofregim.

Quan veiem que els alls estan cuits, tirem el pebre vermell (una culleradeta de dolç i una mica de picant). 






Ho remenem perquè es barregi bé i hi aboquem un bon raig de vinagre. (Aquí hem d’anar en compte, perquè quan tirem el vinagre ens esquitxarà!). 




Sacsegem la paella i ho aboquem a sobre les sardines. 

Sacsegem el recipient perquè l’escabetx es reparteixi bé i envolti totes les sardines. 







Ho deixem reposar, sacsejant de tant en tant. 

Si veiem que les sardines no es queden totalment cobertes, quan portin una estona les tombem (amb molt de compte, perquè no se’ns trenquin).

Un cop fred, ja ens ho podem menjar, però és millor deixar-ho reposar unes hores, o fer-ho d’un dia per l’altre, perquè així segur que les sardines s’hauran impregnat bé de l’escabetx. I només ens farà falta un bon pa per sucar...

 Que vagi de gust!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada