dilluns, 9 de desembre del 2024

Quiche de sobrassada i formatge

 A casa ens agraden molt les quiches, i en faig de moltes coses. La pasta trencada és molt fàcil de fer i la podem farcir de qualsevol cosa que se’ns acudeixi. 

A més, estan bones tant calentes com fredes. 

Com que també ens agraden molt la sobrassada i el formatge, l’altre dia vaig pensar que podia fer-ne una quiche. Va quedar molt bona!

 

 


 

 Ingredients:

Per a la pasta brisa:   200 g de farina
                                100g de mantega o margarina
                                4 cullerades d’aigua
                                Un pessic de sal

(podem fer servir la pasta que venen feta al súper, però és fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena. També podem fer servir una làmina de pasta de full, que lliga molt bé amb la sobrassada) 

 
Per al farciment:        10 triangles prims de formatge tendre
                                  2 talls de sobrassada (que no sigui molt greixosa) 
                                  2 ous 
                                  2 gots de llet (podem posar llet normal o llet evaporada)
                                  sal, pebre negre i nou moscada 

 

Preparació: 

Fem la pasta brisa: 

Posem la farina fent rotllana en un recipient ample i baix (jo faig servir una enciamera) i tota la resta d’ingredients al mig. 

Ho anem barrejant tot amb els dits, com si ho esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti ella sola amb facilitat, sense forçar-la. 

Un cop unida i gairebé sense treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem una bola. 

La deixem reposar com a mínim 10 minuts a la nevera.

Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.

Folrem un motlle amb paper de forn.

Posem una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut d’un corró, fins deixar-la ben fina. 

Intentem donar-li forma circular, i fer-la més ample que el motlle   

La posem al motlle, de manera que cobreixi tot el fons i els laterals. 

 

 


 

Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim amb més paper de forn i hi posem un bon gruix de cigrons cobrint tota la superfície perquè la massa no s’infli.

 

 


 

Ho posem a coure al forn uns 15’, fins que veiem que la massa està una mica cuita. 

Passat aquest temps, la treiem del forn i treiem la fulla amb els cigrons

 

 


 

Si veiem que la pasta està una mica tova, la tornem a posar uns minuts al forn sense els cigrons.

 (Quan els cigrons estiguin freds, els podem posar en una bossa de plàstic i guardar-los per fer-los servir mes vegades. Jo vaig comprar un paquet de 1 kg de cigrons i són elsl que faig servir per a les quiches...).

Repartim els talls de formatge per tota la base. 

 

 


 

Esmicolem la sobrassada i la repartim.

 


 

Batem els ous en un bol gros o una enciamera amb la batedora de varetes (així queden molt escumosos). Hi afegim la llet, sal, pebre i nou moscada i ho remenem bé.

Aboquem la barreja al motlle. 

 


 

Ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una mica de color (uns 30 o 35’, segons el forn, o sigui que cal anar controlant).

Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar i servir.

 


 

I ja la tenim!

És tan bona calenta com freda...

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada