A casa ens agraden molt les quiches, i en faig de moltes coses. La pasta trencada és molt fàcil de fer i la podem farcir de qualsevol cosa que se’ns acudeixi.
A més, estan bones tant calentes com fredes.
Com que també ens agraden molt la sobrassada i el formatge, l’altre dia vaig pensar que podia fer-ne una quiche. Va quedar molt bona!
Ingredients:
(podem fer servir la pasta que venen feta al súper, però és fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena. També podem fer servir una làmina de pasta de full, que lliga molt bé amb la sobrassada)
Preparació:
Fem la pasta brisa:
Posem la farina fent rotllana en un recipient ample i baix (jo faig servir una enciamera) i tota la resta d’ingredients al mig.
Ho anem barrejant tot amb els dits, com si ho esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti ella sola amb facilitat, sense forçar-la.
Un cop unida i gairebé sense treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem una bola.
La deixem reposar com a mínim 10 minuts a la nevera.
Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.
Folrem un motlle amb paper de forn.
Posem una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut d’un corró, fins deixar-la ben fina.
Intentem donar-li forma circular, i fer-la més ample que el motlle
La posem al motlle, de manera que cobreixi tot el fons i els laterals.
Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim amb més paper de forn i hi posem un bon gruix de cigrons cobrint tota la superfície perquè la massa no s’infli.
Ho posem a coure al forn uns 15’, fins que veiem que la massa està una mica cuita.
Passat aquest temps, la treiem del forn i treiem la fulla amb els cigrons.
Si veiem que la pasta està una mica tova, la tornem a posar uns minuts al forn sense els cigrons.
(Quan els cigrons estiguin freds, els podem posar en una bossa
de plàstic i guardar-los per fer-los servir mes vegades. Jo vaig comprar un
paquet de 1 kg de cigrons i són elsl que faig servir per a les quiches...).
Repartim els talls de formatge per tota la base.
Esmicolem la sobrassada i la repartim.
Batem els ous en un bol gros o una enciamera amb la batedora de varetes (així queden molt escumosos). Hi afegim la llet, sal, pebre i nou moscada i ho remenem bé.
Aboquem la barreja al motlle.
Ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una mica de color (uns 30 o 35’, segons el forn, o sigui que cal anar controlant).
Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar i servir.
I ja la tenim!
És tan bona calenta com freda...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada