divendres, 1 de novembre del 2024

Lluç en salsa verda

Aquesta és una d’aquelles receptes senzilles, fàcils i “resultones”. Calen pocs ingredients i l’elaboració no és gens complicada. I, a més, està boníssima!. 

L’altre dia vaig comprar un “senyor” lluç al Dani, el meu peixater, i vaig pensar que podia aprofitar i fer els lloms amb salsa verda.

Vaig posar-hi també un grapat de cloïsses, per arrodonir el plat, però no és imprescindible…

 

 


 
 

Ingredients:    4 lloms de lluç (jo he posat lloms, sense espines, però es pot fer també amb rodanxes gruixudes)
                        200 g de cloïsses
                        1 ceba de figueres
                        3 grans d’all
                        1 cullerada de farina
                        ½ got de vi blanc
                        2 gots de fumet de peix (el vaig fer amb el cap i les espines del lluç)
                        Julivert
                        Oli, sal i pebre negre

La quantitat de fumet és orientativa. Dependrà de quanta salsa vulguem fer...

Si no teniu fumet, podeu posar aigua. També quedarà bo. 

 

Elaboració: 

Posem les cloïsses una estona en remull amb aigua i sal, per si tenen terra.

Les escorrem, les rentem i les posem a una paella. La tapem i la posem al foc fins que les cloïsses s’hagin obert. 

Les treiem i colem l’aigua que hagin donat. 

Reservem les cloïsses i l’aigua.

(Jo prefereixo obrir les cloïsses a banda per si en surt alguna de dolenta, però també les podem afegir a la cassola quan posem el lluç perquè s’obrin amb la salsa). 

Tallem la ceba i els alls ben petits (com més petits, millor).

 


Tallem el julivert ben petit.

Posem oli a una paella fonda (o una cassola). Hi posem la ceba i l’all i ho sofregim a foc suau. 

Quan la ceba estigui transparent, hi afegim la farina. 

Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts. 

Afegim el vi blanc i remenem. 

Afegim el fumet. Ho anem remenant (millor amb un batedor) fins que no ens quedin grumolls de la farina. 

Posem sal i pebre i ho deixem fer xup xup uns 10’. 

Tastem la salsa i, si cal, rectifiquem de sal i pebre. 

Afegim el julivert i remenem (el julivert és millor afegir-lo al final, perquè si es cou massa estona perd el color verd i es torna de marronós).

 

 

Salem els talls de lluç 

 


 

i els posem a la cassola amb la pell cap amunt. 

Els deixem coure 2 o 3 minuts i els hi tombem. 

Afegim les cloïses i l’aigua d’obrir-les i ho deixem coure 2 o 3 minuts més. 

 

 

 I ja ho tenim a punt!.

 

 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada