dissabte, 3 de maig del 2025

Mandonguilles amb sípia

L’altre dia, vaig recordar que al congelador tenia una sípia que havia comprat amb la intenció de fer-la estofada amb patates. Com que també també tenia carn picada, se’m va acudir que podia aprofitar per fer unes mandonguilles amb sípia

Va quedar molt bo!. 

Aquí us poso la recepta.

 


 

Ingredients:       400 g de carn picada  
                           1 sípia grossa
                           1 ceba de figueres grossa
                           2 grans d’all
                           2 tomàquets madurs
                          ½ got de vi blanc
                           1 fulla de llorer
                           Un grapat de pèsols (jo els vaig posar congelats) 
                           Farina
                           Aigua o fumet de peix
                           Oli d'oliva, sal i pebre negre 

 

Elaboració:

Per fer mandonguilles (o hamburgueses), jo barrejo carn picada de tocino i carn picada de vedella (meitat i meitat) amb ou, all, julivert, molla de pa empapada amb llet i sal i pebre negre. 

També les podem fer amb carn picada sense adobar, només amb sal i pebre, i amb només vedella o tocino, com més ens agradi.

Fem boletes amb la carn picada, les passem per farina i les fregim. 

Les reservem.

 


Tallem la ceba i els alls a trossets petits.

 


Ratllem els tomàquets.

Rentem la sípia i la tallem a trossos. Reservem la melsa.

 


 

 

Posem la ceba, l’all i el llorer a una paella amb una mica d’oli i un polsim de sal i ho sogfregim a foc lent fins que veiem que la ceba es torna transparent. 

 


 

Aleshores afegim la sípia, remenem bé i ho deixem coure tot junt fins que desapereixi l’aigua que ha deixat anar la sípia. 

Aboquem el vi. 

Quan s’hagi evaporat l’alcohol, afegim els tomàquets ratllats i la melsa de la sípia tallada a trossets. 

Ho remenem i ho deixem coure fins que veiem que el tomàquet està fet. 

Posem una cullerada de farina, remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts.

Afegim 1 got d’aigua o de fumet.  Remenem, posem sal i pebre i afegim les mandonguilles i els pèsols. 

Ho deixem coure a foc lent uns 15’, remenant de tant en tant. 

I ja està!.

 


 

 



Queda més bo si ho fem d’un dia per l’altre.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada