diumenge, 26 de maig del 2013

Sípia estofada amb patates

Les darreres vegades que havia comprat sípia l’havia fet a la planxa. Però l’altre dia el Jordi, el meu peixeter, tenia unes sípies de platja molt maques i una mica més grans de l’habitual i vaig pensar que era l’ocasió per fer-ne estofades amb unes patates. 

Aquesta mena de receptes van bé perquè si hi posem suficient quantitat de patates i de tall, ens serveixen de plat únic.

Ara us explico com les vaig fer... 









Ingredients:    Sípia
                        Patates
                        Ceba de figueres
                        Tomàquet ratllat
                        Vi blanc
                        All 
                        Julivert
                        Ametlles torrades
                        Sal i pebre negre

Si no teniu vi blanc n'hi podeu posar de negre... també hi va molt bé


Preparació:

Netegem la sípia, reservant la melsa, i la tallem a trossos.

Pelem les patates i les tallem a trossos mal tallats.

Trinxem la ceba ben petita. La posem a una olla amb un raig d’oli i la sofregim a foc lent. Quan estigui transparent, afegim la sípia i la deixem que doni l’aigua, remenent de tant en tant. Després hi tirem un raig de vi blanc. 

Quan s’hagi evaporat el vi, afegim el tomàquet i la melsa tallada a trossets i ho anem remenant fins que el tomàquet sigui cuit. Aleshores posem les patates, els hi donem un parell de voltes i les cobrim d’aigua. Posem sal i pebre i deixem que bullin fins que siguin cuites.

Mentrestant, al morter, fem una picada amb els alls, el julivert i les ametlles i l’afegim a l’olla quan faltin uns 5’ perquè les patates s’acabin de coure.

I a dinar!.



3 comentaris: