A aquestes alçades crec que ja no sorprenc ningú si dic que a casa ens encanta el peix al forn amb patates. Ja havia pujat la recepta del llobarro i del turbot, però faltava el lluç!. O sigui que quan l’altre dia en vaig comprar un la mar de maco al Jordi (ja sabeu, el meu peixeter de capçalera…), vaig pensar que podia fer la part del tronc (el "cogote") al forn, en un sol tros.
Aquesta vegada l’he volgut fer una mica diferent, per variar una mica, i al peix cuit hi he afegit un sofregit d’alls, julivert i unes gotes de vinagre, tal com el fan a la zona de Donosti (us recomano que en mengeu si aneu per allà..., no us en penedireu!).
Un plat de luxe!.
Ingredients:
1 tronc (cogote) de lluç
Patates
Cebes
Vi blanc (jo he posat un Penedès, però s’hi diu més un txacolí)
Fumet
Alls
Llorer
Julivert
Vinagre suau (jo he posat vinagre de cava)
Oli
Sal i pebre negre
Tallem les cebes en juliana.
I a taula!!!
Aquesta vegada l’he volgut fer una mica diferent, per variar una mica, i al peix cuit hi he afegit un sofregit d’alls, julivert i unes gotes de vinagre, tal com el fan a la zona de Donosti (us recomano que en mengeu si aneu per allà..., no us en penedireu!).
Un plat de luxe!.
Patates
Cebes
Vi blanc (jo he posat un Penedès, però s’hi diu més un txacolí)
Fumet
Alls
Llorer
Julivert
Vinagre suau (jo he posat vinagre de cava)
Oli
Sal i pebre negre
Elaboració:
Pelem
les patates i les tallem a rodanxes una mica més gruixudes que quan fem truita.
Fregim
les patates a una paella amb força oli, fins que comencin a estar una mica
toves (no cal que quedin cuites del tot, ja s’acabaran de coure amb el peix).
Treiem
les patates de la paella i les posem a una plàtera d’anar al forn, repartint-les
de manera que cobreixin tota la superfície.
Fregim
una mica la ceba i l’escampem per sobre de les patates.
Posem
sal i pebre i un parell de fulles de llorer
Salem i empebrem el tronc de
lluç i el posem a sobre les patates i la ceba. Hi
tirem un bon raig de vi blanc per sobre.
Ho
posem al forn mig (uns 180ºC) durant uns 20’. Quan porti uns 10’, el
remullem amb una mica de fumet perquè no es ressequi.
Mentrestant,
pelem els alls i els tallem a làmines gruixudes.
Quan el peix sigui cuit, el treiem del forn.
Fregim
els alls amb força oli. Quan comencin a posar-se rossos, afegim un raig de
vinagre (al tanto que esquitxa!) i força julivert trinxat. Ho deixem coure uns segons i ho aboquem a sobre del peix.
I a taula!!!
Muy feliz año nuevo!! :)
ResponEliminaUn plat de lluç de primera! Petons i Bon Any!
ResponEliminaEstava boníssim....
EliminaBon Any!