dissabte, 14 de desembre de 2013

Turbot al forn amb patates

Ahir, quan vaig anar a la peixeteria, vaig tenir una agradable sorpresa: En Jordi havia portat turbot!. Com que feia molt de temps que no en menjàvem, me’n vaig endur un per fer-lo al forn amb patates. 

L’hem acompanyat amb una amanida i una ampolla de cava Brut Nature, i hem dinat com uns senyors!.






Ingredients:    1 turbot
                        Patates
                        Cebes
                        Alls
                        Llorer
                        Vi blanc
                        Fumet
                        Oli
                        Sal i pebre negre





Elaboració:

Pelem les patates i les tallem a rodanxes una mica més gruixudes que per fer truita.

Tallem les cebes en juliana.

Donem un cop sec als alls amb el ganivet “cebollero” pla per aixafar-los una mica i que s’obri la pell.

Fregim les patates a una paella amb força oli amb els alls, fins que comencin a estar una mica toves (no cal que quedin cuites del tot, ja s’acabaran de coure amb el peix).
Les treiem i les repartim per una plàtera d’anar al forn, de manera que cobreixin tota la superfície. (He hagut de fer servir la plàtera del forn, que és la més ample, perquè hi capigués bé el turbot).

Fregim una mica la ceba i l’escampem per sobre de les patates.

Posem sal i pebre i un parell de fulles de llorer

Netegem el turbot i el salem i empebrem. El posem a sobre les patates i la ceba i hi tirem un bon raig de vi blanc per sobre.

Ho posem al forn mig (uns 180ºC) durant uns 20’. Quan porti uns 10’, el remullem amb una mica de fumet perquè no es ressequi.


I a menjar…






3 comentaris:

  1. Heu dinat com a senyors amb cuiner de primera...quina pinta aquest turbot!!! I el llit de patates és el complement perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava boníssim!. I les patates van quedar tant o més bones que el peix....

      Elimina
  2. Aviat el provarem ha d'estar boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina