Ahir, quan vaig anar a la peixeteria, vaig
tenir una agradable sorpresa: En Jordi havia portat turbot!. Com que feia molt
de temps que no en menjàvem, me’n vaig endur un per fer-lo al forn amb patates.
L’hem acompanyat amb una amanida i una ampolla de cava Brut Nature, i hem dinat com uns senyors!.
Ingredients: 1 turbot
Patates
Cebes
Alls
Llorer
Vi blanc
Fumet
Oli
Sal i pebre negre
L’hem acompanyat amb una amanida i una ampolla de cava Brut Nature, i hem dinat com uns senyors!.
Ingredients: 1 turbot
Patates
Cebes
Alls
Llorer
Vi blanc
Fumet
Oli
Sal i pebre negre
Elaboració:
Pelem
les patates i les tallem a rodanxes una mica més gruixudes que per fer truita.
Tallem
les cebes en juliana.
Donem
un cop sec als alls amb el ganivet “cebollero” pla per aixafar-los una mica i
que s’obri la pell.
Fregim
les patates a una paella amb força oli amb els alls, fins que comencin a estar
una mica toves (no cal que quedin cuites del tot, ja s’acabaran de coure amb el
peix).
Les treiem i les repartim per una plàtera d’anar al forn, de manera que cobreixin tota la superfície. (He hagut de fer servir la plàtera del forn, que és la més ample, perquè hi capigués bé el turbot).
Les treiem i les repartim per una plàtera d’anar al forn, de manera que cobreixin tota la superfície. (He hagut de fer servir la plàtera del forn, que és la més ample, perquè hi capigués bé el turbot).
Fregim
una mica la ceba i l’escampem per sobre de les patates.
Posem
sal i pebre i un parell de fulles de llorer
Netegem el turbot i el salem i
empebrem. El posem a sobre les patates i la ceba i hi
tirem un bon raig de vi blanc per sobre.
Ho
posem al forn mig (uns 180ºC) durant uns 20’. Quan porti uns 10’, el
remullem amb una mica de fumet perquè no es ressequi.
I a
menjar…
Heu dinat com a senyors amb cuiner de primera...quina pinta aquest turbot!!! I el llit de patates és el complement perfecte!
ResponEliminaEstava boníssim!. I les patates van quedar tant o més bones que el peix....
EliminaAviat el provarem ha d'estar boníssim.
ResponEliminaUna abraçada
El prepararé per dinar, gràcies......
ResponElimina