Aquesta és una recepta “de
familia”. Concretament de la família del meu sogre, que és fill de Garraf. Es
veu que aquest arròs és típic d’aquella zona, i a casa seva el feien tot
sovint. Com que ens agrada molt, ara també el fem a casa nostra…
Salsitxes (2 per persona)
Tonyina de llauna en oli d’oliva (1 llauna per persona)
Preparació:
A una paella amb oli sofregim a foc lent la ceba, l’all i el pebrot vermell (si el pebrot és escalivat, l’afegirem al sofregit quan la ceba ja sigui gairebé cuita).
Quan la ceba estigui transparent, hi tirem els trossos de salsitxa i hi donem un parell de voltes.
Mentrestant posem l’aigua a bullir i encenem el
forn a 180ºC.
Obrim les llaunes de tonyina i escorrem bé l’oli.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella del sofregit i hi donem unes quantes voltes. Aboquem tota la barreja a la cassola de fang
i hi afegim la tonyina esmicolada i els ramets de col-i-flor. Tirem l’aigua, sal i el pebre vermell. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores tapem la cassola (jo la tapo amb paper d'alumini)
i la posem al forn 18’. Passat aquest temps, la treiem del forn i la deixem reposar (tapada) 5’ més.
La destapem,
i a menjar!
Hi ha variants de la recepta: es
pot fer amb bacallà en lloc de tonyina (tot i que a nosaltres ens agrada molt
l’arròs amb bacallà, aquest ens agrada més amb tonyina), amb o sense salsitxes,
amb o sense trossets de pernil… Però el que no hi ha de faltar mai és la
col-i-flor!.
Jo he fet servir arròs bomba i
l’he cuit al forn en cassola de fang, però també queda bé si es fa amb arròs
normal i es cou al foc amb una cassola. És un plat senzill i queda molt
lleuger, i acompanyat d’una amanida resulta un dinar molt bo i complet.
A veure si us animeu a fer-lo!
A veure si us animeu a fer-lo!
Ingredients: Arròs
bomba
Col-i-florSalsitxes (2 per persona)
Tonyina de llauna en oli d’oliva (1 llauna per persona)
Ceba
Pebrot vermell (cru o escalivat)
Alls
Tomàquet ratllat
Aigua
(3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs)
Oli, sal i pebre vermell picant
Trinxem la ceba ben petita i
l’all a làmines.
Tallem el pebrot a trossets.
Tallem les salsitxes a trossets.
Tallem
la col-i-flor a ramets petits.
A una paella amb oli sofregim a foc lent la ceba, l’all i el pebrot vermell (si el pebrot és escalivat, l’afegirem al sofregit quan la ceba ja sigui gairebé cuita).
Quan la ceba estigui transparent, hi tirem els trossos de salsitxa i hi donem un parell de voltes.
Després
hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure.
Obrim les llaunes de tonyina i escorrem bé l’oli.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella del sofregit i hi donem unes quantes voltes. Aboquem tota la barreja a la cassola de fang
i hi afegim la tonyina esmicolada i els ramets de col-i-flor. Tirem l’aigua, sal i el pebre vermell. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores tapem la cassola (jo la tapo amb paper d'alumini)
i la posem al forn 18’. Passat aquest temps, la treiem del forn i la deixem reposar (tapada) 5’ més.
La destapem,
i a menjar!
Això és una cassolada d'arròs de primera! Al meu home li agrada força la coliflor, o sigui que li hauré de fer un dia!
ResponEliminaÉs un arròs molt suau i gens pesant. Segur que us agrada!.
EliminaUn arròs molt saborós, m'encanta la combinació de la salsitxa amb el peix i el toc de la col-i-flor. L'apunto a la llista de favorits. Petons.
ResponElimina