diumenge, 18 de gener del 2015

Copa de crema de formatge de cabra i pebrots del piquillo


Aquesta copa és la meva versió d’una recepta del blog del Miquel , que quan la vaig veure vaig tenir clar que l’havia de provar... (Aprofito per recomanar-vos el seu blog, si és que no el coneixeu: val la pena!).

És una recepta fàcil i ràpida de preparar i amb uns resultats realment espectaculars: la combinació de sabors és boníssima i la presentació queda molt vistosa. La vaig fer el dia de Reis com a aperitiu i us puc assegurar que vaig triomfar!.

Jo la vaig servir en copes de martini, però també podem presentar-la en gotets o en qualsevol altre recipient. Això si, que sigui transparent, perquè es puguin veure bé els dos colors...






Ingredients: (per a 5 copes de martini)

   Per a la crema de formatge: 
                                           225 g de formatge de cabra de rul·lo (jo vaig fer servir 3
                                           rodanxes de 75 g Bon Area)
                                           150-200 ml de llet evaporada

   Per a la crema de pebrot: 
                                           1 pot de pebrots del piquillo de 340 g
                                           Pebre vermell picant (Pimentón de la Vera)
                                           Oli d'oliva i sal

   Per al crumble
                                           5 galetes salades “TUC”
                                           5 anxoves en conserva




Elaboració:

Primer fem la crema de formatge: 

Treiem la crosta al formatge, el fem a trossos i el posem al recipient de la batedora. 

Hi afegim la meitat de la llet evaporada i ho trinxem fins que ens quedi una crema. 

Anem afegint més llet i anem batent, fins aconseguir la textura que ens agradi. Ha de quedar una mica espessa, però no massa.

Repartim la crema de formatge entre les copes i les posem a la nevera.

Ara fem la crema de pebrots:

Aboquem els pebrots i el seu suc al vas de la batedora. 

Hi afegim una mica de pebre vermell picant, sal i un bon raig d’oli d’oliva. 

Ho trinxem fins aconseguir una crema fina.

Afegim la crema de pebrot a les copes amb crema de formatge. Les tornem a posar a la nevera i les hi deixem fins al moment de servir.

Finalment farem el crumble:

Escorrem bé les anxoves i les tallem a trossets petits.

Trenquem les galetes i les posem al morter. Les trinxem bé amb la ma de morter. Hi afegim els trossets d’anxova i ho barregem bé. 

Ho reservem.

Just abans de servir, posem una mica de crumble a cada copa...

 



El que us deia: espectacular!



7 comentaris:

  1. La presentació és fantàstica, jo hi posaria un formatge més suau, segur que ha d'estar deliciós. Bona setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No queda massa fort, però suposo que es podria rebaixar una mica perquè quedés més suau barrejant-hi formatge tipus philadelphia. De totes maneres, segur que amb qualsevol formatge queda boníssim!.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Una combinació perfecta, ha d'estar boníssim!!

    ResponElimina
  3. Quines copes mes elegants! Una recepta espectacular, me l'apunto perque m'ha encantat! Un petó guapa!

    ResponElimina
  4. No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar,
      Perdona pel retard en respondre't però és que darrerament vaig molt atrafegada...
      En primer lloc, moltes felicitats per l'aniversari del blog!.
      Gràcies per convidar-me a participar en el concurs, no hi faltaré!.
      Una abraçada,

      Elimina