A
casa ens agrada molt la melmelada de taronja amarga i en mengem sovint: amb pa o galetes per esmorzar, en pastissos, o fins i tot com a acompanyament en algun plat de llomillo rostit. O sigui que un dia vaig pensar que
podia provar de fer-ne jo!. Ja n’havia fet d’altres fruites (de préssec, de maduixots,…),
però en el cas de la taronja la cosa és més complicada.
Buscant als meus
llibres de cuina i a internet, vaig trobar un munt de receptes molt diferents
(i algunes realment molt complicades!), però cap que m’acabés convèncer del
tot. Així que, a partir del que he trobat aquí i allà i la meva pròpia
experiència en melmelades, he fet unes quantes proves i he arribat a aquesta fórmula per fer la melmelada de
taronja… I la veritat és que està molt bona!...
Ingredients: Taronges
Sucre
Preparació:
Pelem les taronges, assegurant-nos que la pell manté la part blanca.
Agafem la pell de la meitat de
les taronges i la tallem a tires (la resta de la pell no l’aprofitarem).
Pesem
la pell que hem tallat. La posem en un
pot, hi afegim el mateix pes de sucre i la cobrim amb aigua.
Ho remenem bé i ho posem a coure a foc lent, rementant de tant en tant, fins que notem que la pell comença a estar tova (uns 10’, més o menys). Si no ho fem així, la pell queda massa dura.
Si no ens agrada la taronja amarga, hem de treure la part blanca de
la pell abans de posar-la a coure.
Mentrestant, tallem la polpa a trossos.
Pesem
la polpa i la posem a una olla.
Hi afegim la meitat del seu pes de sucre. Hi
afegim també la pell que hem cuit juntament amb l’almívar que ha fet.
Ho barregem tot
bé i ho posem a coure a foc lent, remenant de tant en tant, fins que veiem que
s’espesseixi. El temps de cocció variarà segons el sucoses que siguin les
taronges, però hem de comptar ½ hora com a mínim.
Posem la melmelada en pots de
vidre esterilitzats, els tapem, i els posem 10’ al bany maria. Els deixem
refredar en la mateixa aigua. Un cop freds, ja els podem etiquetar i desar.
Jo estic aprofitant que les taronges encara surten molt bones per fer uns quants pots de melmelada per tenir una bona reserva, però no sé si duraran gaire!
Marta, la tinc pendent, abans no s'acabin les taronges! és de les melmelades que més m'agraden... mmm!
ResponEliminaA mi també m'agrada molt la melmelada de taronja amarga. Em quedo la recepta per provar-la abans que no s'acabi la temporada de taronges. Petons.
ResponEliminaL'hauré de provar de fer perquè és una de les meves preferides per farcir els cupcakes! Petons!
ResponEliminaL'he feta i ha resultat un éxit rotund
ResponEliminaUna esmena: la pela ha de bullir més del temps indicat, proposaria el doble.
EliminaMoltes gràcies. Senzilla i clara explicació. M hi poso!!!
ResponEliminaSóc la FinaMC
ResponEliminaMolt fàcil i ràpida de fer i ha quedat molt bona
ResponElimina