divendres, 12 d’agost de 2016

"Salmorejo"


Aquest és un plat molt senzill, però molt bo i refrescant. Si disposem d’uns bons tomàquets aconseguirem un àpat de luxe!.






  

Ingredients:    tomàquets de pera madurs
                        pa d’1 o 2 dies
                        1 gra d'all
                        Vinagre
                        Oli d’oliva
                        Sal
                        Pernil ibèric

Podem fer servir qualsevol altre tipus de tomàquet, però els millors per aquest plat són els “plens”, és a dir, amb molta polpa. Els de pera van molt bé perquè a més de tenir molta polpa, les llavors es treuen fàcilment.

La quantitat de pa que haguem de posar dependrà de la quantitat de tomàquet i de si volem que ens quedi un salmorejo més o menys consistent. El millor és no posar-ne massa i anar-ne afegint fins que aconseguim el punt que ens agradi.

La quantitat d’all i de vinagre també depèn del nostre gust. També és aconsellable no posar-ne massa d’entrada. És millor haver-ne d’afegir una mica que arriscar-nos a què ens quedi massa fort...



Preparació:

Treiem la crosta del pa i tallem la molla a trossos. La posem en un recipient i hi afegim aigua suficient perquè s’empapi bé. Ho deixem una estona.

Mentrestant pelem els tomàquets. La forma “tradicional” de pelar els tomàquets és escaldant-los uns segons, però jo ho faig directament amb el pelador i em va bé...




Obrim els tomàquets i treiem les llavors. Els fem a trossos 






i els posem al got de la batedora o en un bol gros o una enciamera.

Pelem l’all, el tallem a trossets i l’afegim al tomàquet. 

Escorrem la molla de pa i l’afegim al tomàquet. Posem un bon raig d’oli, una mica de vinagre i sal.

Ho trinxem amb la batedora fins que ens quedi una pasta ben fina. 

Ens ha de quedar fi però consistent. Si està massa líquid, afegim més pa.

Ho tastem i si cal afegim més all i vinagre. 

Ho posem a la nevera fins al moment de servir. S’ha de menjar ben fred!.

Tallem el pernil ibèric a trossets.

Al moment de menjar, repartim el salmorejo en bols individuals. Hi tirem per sobre un bon raig d’oli d’oliva i uns trossets de pernil ibèric.

Boníssim!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada