diumenge, 25 de setembre de 2016

Pastís de mousse de mascarpone i xocolata


A casa ens agraden molt els pastissos tipus mousse: en faig de xocolata, de préssec, de taronja, de maduixots... 

La majoria de vegades hi poso una base de galetes trinxades amb mantega, perquè es fa de pressa i no cal encendre el forn. Fa uns dies, però, vaig trobar per casualitat el blog Julia y sus recetas , i vaig veure que hi tenia la recepta d’una base de xocolata per a pastissos cuita al microones, que es fa en un moment. Com que tenia una terrina de mascarpone a la nevera i ens agrada molt la combinació del mascarpone amb la xocolata, se’m va acudir que podia fer un pastís de mousse de mascarpone amb la base de la Julia.

I aquí el teniu!.






Ingredients:
 

   Per a la base:  50 g de sucre
                         50 g de farina
                         2 ous
                         15 g de cacau pur en pols  (jo vaig fer servir cacau Valor)
                         (si no tenim cacau, podem fer servir una mica de xocolata fosa)





   Per a la mousse de mascarpone:  2 ous
                                                      2 cullerades de sucre 
                                                      250 g de mascarpone
                                                      1 copeta de rom 
                                                      3 fulles de gelatina neutra
                                                      cacau pur en pols per a decorar







Primer de tot fem la base:

Barregem el cacau amb la farina.

Separem els rovells de les clares. 

A un bol muntem els rovells amb el sucre amb la batedora de varetes fins que la barreja blanquegi i dobli el seu volum. 

A un altre bol, muntem les clares a punt de neu amb la batedora de varetes.

Afegim les clares a la mescla de rovells i sucre, barrejant amb cura amb una espàtula perquè no es baixin. 

Després afegim a poc a poc la farina barrejada amb el cacau, barrejant també amb cura fins que quedi ben integrada.

Aboquem la barreja en un motlle apte per a microones, untat amb mantega. (Jo vaig fer servir la tapa d’una cassola de pyrex de 20 cm de diàmetre).

Ho coem al microones de 2 a 3’, a 1000W. (El temps i la potència dependrà del nostre microones. És millor posar-lo un parell de minuts i si fa falta tornar-lo a posar, perquè si ens passem de temps ens quedarà gomós).




Un cop cuit, ho desemmotllem i deixem refredar a sobre una reixeta.  

Mentre es refreda la base, preparem la mousse de mascarpone: 

Posem les fulles de gelatina en un caçó amb una mica d’aigua freda. 





Les deixem una estona, sacsejant de tant en tant parquè es dissolguin. Podem escalfar-ho uns segons a foc molt suau per facilitar la barreja. Ens ha de quedar un líquid espès. 

Separem els rovells de les clares.

Batem els rovells amb el sucre amb la batedora de varetes fins que la barreja blanquegi. Hi afegim el rom i el mascarpone. 

Ho barregem tot bé (amb les varetes o a mà amb un batedor) fins que quedi una crema fina. Afegim la gelatina. 

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la crema de mascarpone, barrejant amb cura perquè no baixin.

Posem la base del pastís a una safata. Hi ajustem el motlle. (Jo faig servir un cèrcol extensible que vaig comprar fa molt de temps al lidl, i que va molt bé perquè el pots ajustar a la mida que vols...).






Aboquem la crema de mascarpone dins del motlle. La repartim bé amb una espàtula, asseguarnt-nos que la superfície queda uniforme.





Ho posem a la nevera perquè agafi consistència.(Com a mínim un parell d’hores, però queda millor si ho fem d’un dia per a l’altre). 

Al moment de servir, treiem el motlle i ho empolsinem amb cacau en pols pur.





Fàcil i molt bo!




 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada