diumenge, 26 de març de 2017

Orange pound cake


Fa uns dies, la Mònica del blog Ensucrat va penjar aquesta recepta. Així que la vaig veure vaig pensar que l’havia de provar... i ho vaig fer l’endemà mateix!. 

Explica la Mònica que és una recepta anglesa molt antiga, i que s’anomena “pound” perquè en els seus origens es feia amb una lliura (pound) de cada un dels quatre ingredients principals: farina, ous, sucre i mantega. 

És un bescuit molt fàcil de fer, ideal per esmorzar o berenar, acompanyant una tassa de cafè ....o de xocolata. Val la pena fer-lo: està boníssim!








Ingredients:    2 ous
                        175 grams de mantega
                        175 grams de sucre
                        175 grams de farina
                        1 culleradeta de llevat en pols
                        un pessic de sal
                        75 ml de llet 
                        2 taronges
                        sucre llustre 


Elaboració:

Encenem el forn a 200 ºC.

Untem un motlle de cake amb mantega.

Ratllem la pell de les taronges.

Barregem la farina amb el llevat i la sal. 

Batem bé el sucre i la mantega fins a obtenir una crema.

Anem afegint els ous un a un, sense deixar de remenar.

Afegim la pell de taronja ratllada.

Anem afegint  la farina i la llet, alternativament, començant i acabant amb farina.

Remenem fins a obtenir una mescla homogènia. 

Aboquem la massa al motlle. El sacsegem una mica perquè es reparteixi bé. Si cal, aplanem una mica la superfície amb una espàtula.





Ho posem al forn a 180 ºC durant uns 40’. (el temps, com sempre, és orientatiu, doncs depèn de cada forn…). 

Per comprovar que estigui cuit, punxem amb un escuradents. Si ens surt net, és que ja està. 

El treiem del forn i el deixem refredar.
 




Per a fer el glacejat, posem el sucre llustre en un bol i hi afegim una mica de suc de taronja. 







Ho remenem bé fins que quedi una barreja amb textura cremosa. Si ens queda massa espès, hi afegim suc i se ens queda massa clar, hi afegim sucre. Calculem uns 100 g de sucre per a 1 cullerada de suc de taronja. 

Un cop el cake estigui fred, el desemmotllem i el posem a una safata. 





Escampem el glacejat per sobre amb una cullera.




(A mí el glacejat em va quedar una mica massa clar, i no vaig poder fer un dibuix per sobre el bescuit. Aleshores el vaig repartir per tota la superfície fent una capa uniforme. El proper cop ho faré millor!)
 







2 comentaris: