diumenge, 21 de maig de 2017

Cloïsses a la marinera


Aquesta recepta és un clàssic. 

A més, és d’aquells plats que crec que cadascú el fa una mica a la seva manera. La meva germana, per exemple, hi posa vermut blanc en lloc de vi, i la veritat és que també hi va molt bé... 

Sigui com sigui, no és gens defícil de fer i sempre surt bonísssim!







Ingredients:      cloïsses
                          1 ceba de figueres
                          2 grans d’all
                          Tomàquets madurs
                          Vi blanc
                          Farina o maizena
                          Julivert
                          Sal i pebre negre
                          1 fulla de llorer

Preparació: 

Una bona estona abans de començar a cuinar posem les cloïsses en un recipient amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.

Tallem la ceba ben petita.

Ratllem el tomàquet.

Tallem els alls a trossets.

Trinxem el julivert.

A una paella amb oli, sofregim a poc a poc la ceba, a foc fluix, amb la fulla de llorer. 






Quan estigui gairebé cuita, hi afegim els alls trinxats. Ho deixem coure un parell de minuts i hi afegim una cullerada petita de farina. Remenem bé perquè no quedin grumolls i aboquem el vi blanc. 

Ho barregem bé. 

Quan s’hagi evaporat el vi, afegim el tomàquet ratllat, sal i pebre i ho deixem coure tot junt una estona, remenant de tant en tant. 







Mentrestant aboquem les cloïsses a un colador i les rentem bé a sota l’aixeta.

Posem el sofregit a una cassola 





i hi  afegim les cloïsses. 




Tapem la cassola i l’anem sacsejant de tant en tant fins que s’hagin obert. 

Aleshores afegim el julivert picat i ja ho tenim a punt!

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada