dissabte, 11 de març de 2017

Bescuit neu dos colors


Aquest pastís és una variació del bescuit neu

L’altre dia volia aprofitar unes clares que m’havien quedat i se’m va acudir que podia provar de fer una nova versió d'aquest bescuit, afegint-hi xocolata. La veritat és que va quedar molt bo. 

I aquí el teniu!









Ingredients:   5 clares d’ou
                       150 g de sucre
                       50 g de farina
                       50 g de maizena
                       25 g de mantega
                       1 culleradeta de llevat en pols
                       100 g  de xocolata Nestlé postres

                       ½ sobre de sucre avainillat)
                       Sucre llustre


Elaboració: 

Escalfem el forn a 200 ºC. 

Untem el motlle amb una mica d’oli o de mantega.

Fonem la mantega (posant-la un mica al forn o bé al microones) i la deixem refredar.

Fonem la xocolata al microones (a potència mínima, i a petits intervals de temps, controlant que no se’ns cremi!). 




Barregem la farina amb la maizena i el llevat. 

Muntem les clares a punt de neu amb la batedora de varetes o amb la KA i quan estiguin ben fortes, hi afegim el sucre a poc a poc mentre seguim batent. 
 
Després hi incorporem a poc a poc la farina, la vainilla i la mantega, barrejant amb suavitat amb una espàtula fins que ens quedi una mescla homogènia. 

Posem aproximadament una tercera part de la massa en un altre bol 






i hi afegim la xocolata fosa. Remenem amb cura, perquè no se’ns baixin les clares, fins que la xocolata estigui incorporada del tot. 






Posem la meitat de la massa sense xocolata dins del motlle. El sacsegem perquè es reparteixi uniformement. 




Repartim per sobre la mescla amb xocolata.  






Remenem lleugerament  amb una cullera perquè es barregi una mica amb la capa de sota i faci una mica de dibuix. (el proper cop que faci aquest pastís remenaré una mica més, perquè es barregin més les dues capes...). 

 I després posem la resta de la massa.






Ho posem al forn a 200 ºC fins que estigui cuit (de 25 a 30’). 

El deixem refredar





 El treiem del motlle...








i el cobrim amb sucre llustre 







...I a menjar!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada