dijous, 14 de març del 2013

Pastís de mousse de xocolata


La recepta d’aquest pastís la vaig trobar fa temps en una rajola de xocolata Nestlé Postres (és el que faig servir habitualment) i l’he fet moltes vegades. No és difícil, encara que sí una mica laboriosa, però el resultat val la pena!. 











Ingredients:
BASE:           100 g de xocolata (Nestlé Postres)
100 g de sucre
100 g d’ametlles trinxades
3 ous
“MOUSSE”:    100 g de xocolata (Nestlé Postres)
200 g de nata montada
100 g de sucre
3 ous
3 fulles de gelatina
cacau pur en pols o unes barretes de xocolata

Preparació:

Primer fem la base

Fonem la xocolata al bany maria o al microones.

Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins que estiguin cremosos (jo faig servir una batedora de varetes). 

Afegim la xocolata fosa i les ametlles, ho barregem bé i incorporem poc a poc les clares muntadas a punt de neu barrejant amb suavitat.

Aboquem la massa en un motlle desmuntable untat amb mantega i ho coem al forn, a 180°C de temperatura (uns 25 minuts aproximadamente). 

Ho deixem refredar (sense treure’l del motlle).


“Mousse”:
Fonem la xocolata al bany maria o al microones.

Posem les fulles de gelatina en un caçó amb una mica d’aigua freda. Les deixem una estona, remenant de tant en tant perquè es dissolguin. Podem escalfar-ho uns segons a foc molt suau per facilitar la barreja. Ens ha de quedar un líquid espès.

Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins que estiguin cremosos i els barregem amb la xocolata.

Afegim la gelatina dissolta i barregem bé.

Incorporem la nata i, per últim, les clares muntades a punt de neu, remenant amb molta cura.

Aboquem la “mousse” sobre la base ja freda, repartint-la de forma que ompli tota la superfície del motlle, i posem el pastis a la nevera perquè agafi consistència (com a mínim 2 o 3 hores abans de desmotllar-lo).


Presentació:

Quan l’anem a servir, el desemmotllem i l’empolsinem amb cacau en pols o amb encenalls fets raspant un parell de barretes de xocolata amb un pelador.




5 comentaris:

  1. Caram! Caldrà mirar la lletra petita, Marta! Em passa sempre, amb els embolcalls de la xocolata, que els llenço sense mirar la recepta que sempre porten a dins!! T'ha quedat molt bonic. Petons

    ResponElimina
  2. Si t'agrada la xocolata, et recomano que et miris la pàgina web www.nestle.es/nestlepostres. Hi ha les receptes que surten als embolcalls i moltes d'altres. Jo ja n'he provat unes quantes (ja les aniré pujant al bloc) i sempre m'han quedat molt bones. N'hi ha que són una mica entretingudes però també n'hi ha que es fan en poca estona.

    ResponElimina
  3. Hola Marta, m'agrada molt el teu bloc, per això t'he deixat un premi al meu bloc.
    http://tastetsdebruixa.wordpress.com/
    Petonassos
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria,

      Moltes gràcies pel premi, m'ha fet molta il·lusió. Fa poc que estic en això dels blocs i no el coneixia. Així que pugui pujaré una entrada comentant el premi i posant els 20 blocs a qui jo el dono.

      A mí també m'ha agradat el teu bloc: el vaig veure mirant les receptes del concurs de "Cocido de sopa" i ja hi vaig entrar a donar un primer cop d'ull. Ara tinc pendent provar alguna de les teves receptes. Ja t'explicaré com m'ha sortit!.

      Una abraçada,

      Marta

      Elimina
  4. Hola Marta! te he conocido a través de Cocido de Sopa y su concurso, te invito a que conozcas mi blog a ver que te parece, tu mousse de choco tiene una pinta espectacular, besos!

    ResponElimina