dijous, 28 de febrer de 2013

"Quiche" de calçots


La meva amiga Teresa em va donar l’altre dia un bon feix de calçots del seu hort (els primers de la temporada). 

En vaig fer uns quants d’arrebossats i se’m va acudir que amb la resta podia provar de fer una "quiche". He fet moltes vegades "quiche" de porros i queda molt bona, o sigui que vaig pensar que amb calçots també havia de quedar bé. Però la veritat és que el resultat va superar les meves expectatives: realment espectacular!. 

Feu-la i ja m’ho sabreu dir....







divendres, 22 de febrer de 2013

Carxofes amb cloïsses

Estem en plena temporada de carxofes i cal aprofitar-ho!. 

M’agraden de totes maneres: a la brasa, fregides, en truita... 

Aquest hivern encara no les havia fet guisades amb cloïsses, i calia posar-hi remei!. Per això, quan he anat a la peixateria i he vist les cloïsses, no m’hi he pogut resistir!. 

I aquí teniu el nostre dinar d'avui.... 






diumenge, 17 de febrer de 2013

Crema de plàtans amb xocolata

Aquesta recepta la vaig veure fa anys al programa del Karlos Arguiñano i l’he fet moltes vegades...

Són unes postres molt fàcils i ràpides de fer, a part de què són molt bones (faltaria més...). 

A més, és una bona manera de gastar aquells plàtans que de vegades se’ns han fet molt madurs i que no es menja ningú!.






dilluns, 11 de febrer de 2013

Coca de llardons

Aquesta recepta ve una mica tard... 

La meva intenció era pujar-la uns dies abans de dijous gras per si algú s’animava a fer la coca, però em vaig confondre de data: estava convençuda de què era aquesta setmana i resulta que va ser la setmana passada!. De fet me’n vaig enterar l’endemà, perquè el dijous gras vaig anar molt atrafegada tot el dia i no vaig veure ni sentir parlar de coques ni de llardons!. 

O sigui que ens hem menjat la coca de llardons, com qui diu, per l’enterrament de la sardina!. 

Però no hi fa res, perquè estava igual de bona...









diumenge, 10 de febrer de 2013

Lluç amb cloïsses

L’altre dia vaig anar a la peixateria i vaig comprar un lluç de palangre molt maco. També tenien unes cloïsses gallegues que feien molt de goig i en vaig comprar unes quantes. 

La meva primera intenció era fer el lluç a la romana i les cloïsses a la marinera, però després vaig pensar que podria fer un plat amb les dues coses. 

I aquí el teniu...