Estem en plena temporada de
carxofes i cal aprofitar-ho!.
M’agraden de totes maneres: a la brasa, fregides, en truita...
Aquest hivern encara no les havia fet guisades amb cloïsses, i calia posar-hi remei!. Per això, quan he anat a la peixateria i he vist les cloïsses, no m’hi he pogut resistir!.
I aquí teniu el nostre dinar d'avui....
M’agraden de totes maneres: a la brasa, fregides, en truita...
Aquest hivern encara no les havia fet guisades amb cloïsses, i calia posar-hi remei!. Per això, quan he anat a la peixateria i he vist les cloïsses, no m’hi he pogut resistir!.
I aquí teniu el nostre dinar d'avui....
Ingredients: carxofes
cloïsses
alls
1 ceba de Figueres
una mica de pernil (millor si és
ibèric)
vi blanc
fumet de peix
farina
sal i pebre negre
ametlles torrades
Preparació:
Una bona estona abans de començar a cuinar posem les cloïsses en un
recipient amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.
Netegem les carxofes i les tallem en quatre
trossos. Les salem, les enfarinem i les fregim. Les reservem.
Tallem la ceba i els alls molt petits i ho sofregim
a foc lent en una cassola amb oli.
Quan estigui cuit, hi afegim el pernil
tallat petit i una cullerada de farina. Ho remenem una mica i afegim un raig de vi
blanc i el fumet, sal i pebre (hem d’anar amb compte de no passar-nos amb la
sal, com sempre que cuinem amb pernil).
Ho barregem tot bé, hi posem les carxofes i ho deixem fer “xup xup” uns 10’.
Si volem, hi podem tirar una picada d’ametlles.
Ho barregem tot bé, hi posem les carxofes i ho deixem fer “xup xup” uns 10’.
Si volem, hi podem tirar una picada d’ametlles.
Afegim les cloïsses a la cassola, la tapem i la
deixem al foc, sacsejant-la de tant en tant, fins que s’obrin.
Podem tenir feta la salsa amb les carxofes i afegir
les cloïsses una estona abans de menjar.
Aquest plat ens pot servir tant de primer com de
segon, tot depèn de la quantitat de carxofes i cloïsses que hi posem (i del pa
que hi suquem...). Jo he posat 4 carxofes i ½ kg de cloïses per nosaltres
dos, i ens ho em menjat acompanyat d’una amanida (i de força pa).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada