divendres, 22 de febrer de 2013

Carxofes amb cloïsses

Estem en plena temporada de carxofes i cal aprofitar-ho!. 

M’agraden de totes maneres: a la brasa, fregides, en truita... 

Aquest hivern encara no les havia fet guisades amb cloïsses, i calia posar-hi remei!. Per això, quan he anat a la peixateria i he vist les cloïsses, no m’hi he pogut resistir!. 

I aquí teniu el nostre dinar d'avui.... 







Ingredients:    carxofes
                        cloïsses
                        alls
                        1 ceba de Figueres
                        una mica de pernil (millor si és ibèric)
                        vi blanc 
                        fumet de peix
                        farina
                        sal i pebre negre
                        ametlles torrades


Preparació:
 
Una bona estona abans de començar a cuinar posem les cloïsses en un recipient amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.

Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les salem, les enfarinem i les fregim. Les reservem.

Tallem la ceba i els alls molt petits i ho sofregim a foc lent en una cassola amb oli. 

Quan estigui cuit, hi afegim el pernil tallat petit i una cullerada de farina. Ho remenem una mica i afegim un raig de vi blanc i el fumet, sal i pebre (hem d’anar amb compte de no passar-nos amb la sal, com sempre que cuinem amb pernil). 

Ho barregem tot bé, hi posem les carxofes i ho deixem fer “xup xup” uns 10’. 

Si volem, hi podem tirar una picada d’ametlles.

Afegim les cloïsses a la cassola, la tapem i la deixem al foc, sacsejant-la de tant en tant, fins que s’obrin.






 
Podem tenir feta la salsa amb les carxofes i afegir les cloïsses una estona abans de menjar.
Aquest plat ens pot servir tant de primer com de segon, tot depèn de la quantitat de carxofes i cloïsses que hi posem (i del pa que hi suquem...).  Jo he posat 4 carxofes i ½ kg de cloïses per nosaltres dos, i ens ho em menjat acompanyat d’una amanida (i de força pa).


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada