Aquest és un plat de fusió de cuina internacional (o de
cuina de fusió internacional…), com indica el seu nom: "mit" (de meat, carn en
anglès) i "zza" (de pizza, que no necessita traducció). És a dir, una pizza amb
base de carn.
La veritat és que no me l’he inventat jo!. Li vaig veure fer a la
Nigella Lawson al seu programa Nigellisima del Canal Cocina, i em va agradar la
idea. O sigui que l’altre dia vaig anar a la carnisseria a comprar carn picada
i el vaig fer per dinar.
Acompanyat d’una bona amanida, vàrem fer un àpat ben
complet. I també és bona una opció per a un sopar informal…
A veure si us animeu
a fer-lo!
Ingredients:
500 grams de carn picada (jo he posat meitat vedella i meitat tocino)
3 cullerades de formatge Parmesà ratllat
3 cullerades de pa ratllat (o molla de pa sucada en llet)
2 ous
1 gra d'all
julivert
Tomàquets madurs
Orenga
Mozzarella fresca
Oli, sal i pebre negre
500 grams de carn picada (jo he posat meitat vedella i meitat tocino)
3 cullerades de formatge Parmesà ratllat
3 cullerades de pa ratllat (o molla de pa sucada en llet)
2 ous
1 gra d'all
julivert
Tomàquets madurs
Orenga
Mozzarella fresca
Oli, sal i pebre negre
Podem substituir la mozzarella per camembert. També hi va molt bé
Preparació:
Preescalfem el forn a 220 ºC.
Tallem els
tomàquets a trossets, eliminant les llavors, i els posem a un colador perquè s’escorri
tot el suc. Si fem servir tomàquet en conserva, ha de ser del que està
tallat a trossos. També l’hem de deixar escórrer.
En un bol gran, posem la
carn picada, el formatge parmesà, el pa ratllat, els ous sencers, l’all i el
julivert trinxats, sal i pebre. Hem de posar menys de sal de la que posariem normalment, perquè el formatge ja en
porta i sinó ens quedaria massa salat.
Ho barregem bé fins que quedin tots
els ingredients ben integrats (ho podem
fer amb una forquilla, però va millor amb les mans... ben netes, és clar!).
Folrem
un motlle desmuntable amb paper vegetal (també ho podem fer amb un motlle una
mica profund untat amb mantega).
Hi aboquem la carn picada, repartint-la bé
per tota la base fins cobrir-la tota. La
pressionem una mica amb els dits perquè quedi una mica consistent.
Adobem el
tomàquet amb oli, sal i orenga i el repartim
per sobre la carn.
Tallem la mozzarella a rodanxes
i la repartim per sobre el
tomàquet.
Ho coem al forn de 20 a 25’, fins que veiem que la mozzarella està
daurada i la carn és cuita.
Ho treiem del forn i ho deixem reposar uns 5’.
Ho
desemmotllem...
...i ja ho podem servir!
Ho tallem a triangles, com si fos una pizza.
Bon profit!
Que rico, seguro que n quedó ni las migas.Bssss
ResponEliminaDeliciós! Jo se d'un que amb aquesta recepta em faria l'onada i tot! jejejeje Un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
mmmmmm.... tieta, ara m'has deixat al·lucinada! Potser ho provo...o potser m'espero que ens ho facis tu! ;-)
ResponElimina