divendres, 13 de maig del 2016

Panna cotta de maduixots


Feia temps que volia provar de fer panna cotta. De fet, tenia guardades un parell de receptes que havia trobat a la xarxa però no havia trobat el moment de fer-la. 

Però l’altre dia, vaig veure la recepta de panna cotta amb maduixes que havia penjat la Mònica al seu blog  ENSUCRAT i tenia tan bona pinta que em vaig decidir a fer-la!. 

La veritat és que és una recepta molt senzilla i que es fa en poca estona, i el resultat són unes postres boníssimes. 

Ja estic pensant en noves versions!.








INGREDIENTS (Per a dues panna cotta):
                        
                         150 g de maduixots
                         125 ml de llet
                         125 ml de nata líquida (35% MG)
                         3 làmines de gelatina (jo he fet servir gelatina vahiné)
                         2 cullerades soperes de sucre
                         Melmelada de maduixots casolana


PREPARACIÓ:

Posem les fulles de gelatina a un bol amb una mica d’aigua per hidratar-les.

Rentem els maduixots, els hi treiem la cua i els fem a trossets. 

Els posem a un pot amb la llet i ho triturem amb la batedora elèctrica fins que ens quedi un puré.

Posem la barreja de la llet amb els maduixots a un caçó. Hi afegim la nata líquida i el sucre, ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.




Quan veiem que comença a bullir, treiem el caçó del foc. 

Escorrem la gelatina hidratada amb la mà i l’afegim. 

Remenem bé fins que es desfaci.

Repartim la barreja entre dues flameres. (Com que les meves són d’alumini, les vaig folrar amb film per evitar “sorpreses” al moment de desemmotllar...).

 



Deixem refredar i quan estinguin fredes les posem a la nevera com a mínim 4 o 5 hores.

Les desemmotllem i les servim amb melmelada de maduixots (jo vaig posar melmelada casolana).










2 comentaris:

  1. Ostres...quina il.lusió que t'hagi agradat la recepta...a mi les panna cottes em fan perdre el senderi!!! I tens raó...hi ha mil versions possibles! Petonarros!!!

    ResponElimina
  2. Una proposta molt de primavera! :) És una de les receptes a la llista d'espera! A veure si un dia aconsegueixo posar-me al dia... ;))
    Salutacions

    ResponElimina