dimecres, 1 de juny del 2016

Pastís-mousse de maduixots



Aprofitant que tenia maduixots a la nevera, se’m va acudir que podia fer una mousse lleugera (i ràpida), amb llet evaporada...

La meva idea era fer-ne un parell de copes, com quan faig la de llimona o de xocolata, i vaig posar a muntar 250 g de llet mentre trinxava els maduixots...

El que no vaig preveure és la quantitat del puré de maduixots que em sortiria... suficient per fer 4 o 5 copes de mousse un cop barrejat amb la llet!. O sigui que vaig decidir que potser era millor canviar de plans i fer un pastís, afegint gelatina a la barreja (per donar-li consistència) i fent una base de galetes.

Aquí el teniu!. La veritat és que va quedar molt bo... 








Ingredients: 

       - Per a la base:        200 g de galetes maries
                                      50 g de mantega (aproximadament)     

       - Per al pastís:         200 g de maduixots 
                                      Llet evaporada (250 g=1/2 brick)
                                      4 làmines de gelatina (jo he fet servir gelatina vahiné)
                                      3 cullerades soperes de sucre

       - Per a la cobertura: 1 làmina de gelatina
                                      Melmeladade maduixots (en el meu cas, casolana)


Cal que la llet evaporada porti com a mínim 24 hores a la nevera, perquè estigui ben freda.


 

 Preparació:

Folrem els laterals d’un motlle desmuntable o bé d’un cèrcol d’acer inoxidable i ho posem a sobre de la safata o el plat on volem servir el pastís.



 



Per fer la base del pastís, trenquem les galetes a trossets i les posem a la picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que quedin com una pasta (si cal, afegim més mantega). 

Repartim aquesta pasta per la safata apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle.







Posem la gelatina en remull en aigua freda una estona perquè s’estovi. 






Un cop estovada, la sacsegem perquè es dissolgui bé (ens ha de quedar líquida). Si veiem que li costa, l’escalfem uns segons amb el foc molt fluix. 

Rentem els maduixots, els hi treiem la cua i els fem a trossets. 







Els posem a un pot amb el sucre i ho triturem amb la batedora elèctrica fins que ens quedi un puré. 








Posem la llet evaporada en un bol i la batem amb la batedora de varetes (jo, amb la KA). Quan hagi agafat cos, deixem de batre i hi afegim el puré de maduixots i la gelatina. 

Ho remenem bé però amb suavitat, fins que quedi tot ben integrat. 

Aboquem la barreja dins el motlle i amb una espàtula ho repartim bé perquè quedi d’un gruix uniforme. 







Ho posem a la nevera. 

Cal deixar-ho com a mínim 4 o 5 hores a la nevera perquè quedi ben consistent.

Un cop estigui ben près, ja es pot preparar la cobertura: 

Dissolem la gelatina en un cassó. Hi afegim la melmelada i ho barregem bé. Ho deixem reposar una mica perquè agafi una mica de cos i no ens regalimi. 

Treiem el pastís de la nevera i retirem el motlle que l’envolta. 






Cobrim el pastís amb la melmelada i el tornem a posar a la nevera fins al moment de servir-lo. 






 Podem decorar-lo amb un maduixot tallat a rodanxes.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada